Sari la conținut

6 lucruri importante despre alergiile copiilor la arahide, de la un specialist în domeniu

Alergia la arahide este una dintre cele mai frecvente alergii alimentare și este întâlnită mai des ca oricând la copii, astăzi. Această afecțiune pune viața în pericol și afectează 1 din 13 copii.

Michael Pistiner este un specialist în domeniul alergiilor la arahide și tată al unui copil cu alergii alimentare. El ne va spune cele mai importante lucruri despre alergiile copiilor la arahide, pe care orice părinte de copil alergic ar trebui să le știe.

Ce trebuie să știm despre alergia copilului la arahide?

Copiii care nu mănâncă arahide în copilăria timpurie prezintă un risc mai mare de a deveni alergici

Se pare că întârzierea introducerii arahidelor (și a altor alergeni de top) poate crește riscul de a dezvolta o alergie, spune dr. Pistiner, director și specialist în  educație și prevenire a alergiilor alimentare la MassGeneral Hospital for Children's Food Allergy Center, în Boston.

Modul în care cercetătorii au descoperit acest lucru este destul de interesant: aproximativ 640 de bebeluși au un risc mai mare de a dezvolta alergii la arahide, deoarece au avut eczeme severe sau alergie la ouă. Jumătate din grup a evitat arahidele până la vârsta de 5 ani. Cealaltă jumătate a primit 2 grame de proteine de arahide de trei ori pe săptămână. 17% dintre cei care au evitat arahidele au fost diagnosticați cu alergie, comparativ cu doar 3% din grupul care consumă arahide.

► Citește și: De ce tot mai mulți copii au alergii?

Există dovezi care sugerează că administrarea de arahide bebelușilor și copiilor mici poate contribui la atingerea „toleranței”, ceea ce înseamnă că pot mânca alimente fără a avea o reacție alergică. Dar de ce evitarea arahidelor ar crește riscul dezvoltării unei alergii? Spre deosebire de sistemul imunitar intestinal, care poate juca un rol în stabilirea toleranței, sistemul imunitar al pielii poate crește sensibilitatea la arahide. Dacă pielea bebelușului tău este expusă în mod obișnuit la arahide - tu sau restul familiei atingeți bebelușul în mod regulat după ce ați mâncat alune, fără a vă spăla mai întâi pe mâini - particulele fine pot pătrunde pe pielea lor.

Expunerea regulată a copiilor la arahide prin piele, dar nu și a dietei, este dubla greșeală pe care medicii o numesc „ipoteza dublei expuneri”. Este posibil să fi contribuit la creșterea alergiilor la arahide atunci când, din 2000 până în 2008, Academia Americană de Pediatrie (AAP) a recomandat întârzierea introducerii arahidelor până la vârsta de 3 ani. De fapt, Dr. Pistiner, care este, de asemenea, membru al AAP Comitetul Executiv pentru Secția de Alergie și Imunologie, observă că fiul său, acum adolescent, a avut o reacție alergică severă la nuci când le-a mâncat pentru prima dată la vârsta de 4 ani. Înainte de acest incident, Dr. Pistiner și soția sa mâncaseră de multe ori arahide acasă.

► Citește și: Atenție la alergiile alimentare ale copiilor!

Eczema severă complică alergiile la arahide

Pielea normală are o barieră care ajută ca particulele de arahide să nu pătrundă în piele. Pe de altă parte, copiii cu pielea uscată, roșie și care prezintă mâncărime, asociată cu eczeme severe, au o barieră deficitară din cauza inflamației. Diferența poate explica de ce copiii cu eczeme severe sunt mai expuși riscului de alergii alimentare.

► Citește și: Studiu: Copiii cu eczemă declanșată de alimente sunt predispuși la o viață plină de alergii

Majoritatea copiilor ar trebui să înceapă să mănânce arahide după vârsta de 6 luni

Cele mai recente îndrumări de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, care au fost aprobate de AAP sugerează că poți introduce arahide în dieta copilului încă de la 6 luni, cu excepția cazului în care copilul are eczeme severe sau alergie la ouă.

Este în regulă să introduci în alimentația copilului și alergeni alimentari obișnuiți

Deși ghidurile nu au fost publicate, studiile susțin că introducerea timpurie a ouălor, în alimentația copilului, poate proteja împotriva alergiilor la ouă. De fapt, nu există niciun motiv pentru a întârzia administrarea de alimente alergenice, conform AAP.

► Citește și: Alergia copilului la arahide. Ce spun cele mai recente cercetări

Dieta ta de sarcină nu afectează alergiile copilului

Nu există dovezi științifice puternice care să sugereze că un aliment puternic alergenic consumat în timpul sarcinii ar putea preveni alergia alimentară a copilului sau ar putea prezenta un risc mai mare de a dezvolta o alergie.

Noile tratamente pot ajuta copiii să gestioneze alergia la arahide

Deși nu sunt disponibile tratamente pentru sugari, la începutul acestui an, Food and Drug Administration (FDA) a aprobat un tratament de imunoterapie orală pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 17 ani.

► Citește și: Alergia la arahide se poate diminua. Răspunsuri despre cel mai nou tratament

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!