Sari la conținut

7 pericole la care este expus copilul, vara

Vara nu este doar despre vacanță, timp petrecut cu familia și cu prietenii la joacă, ci și despre înțepături de insecte, pericole sau mici incidente la care copilul poate fi expus, dacă nu se află în prezența unui adult.

Despre ce este vorba?

Omizi veninoase

Omida veninoasă poate provoca o reacție la nivelul pielii care include roșeață, usturime, mâncărime și chiar arsuri. Așadar, când vine vorba despre insecte, învăță-l pe cel mic să nu le atingă, pentru că îl pot pune în pericol.

Furtun de grădină supraîncălzit

Furtunul de grădină poate fi o modalitate de distracție pe timp de vară, dar trebuie să ai în vedere că micuțul tău trebuie să stea departe de el, când deschizi pentru prima dată robinetul. Cercetările arată că apa rămasă în interiorul furtunului care a fost lăsat în soare, poate ajunge la o temperatură de aproximativ 50 de grade Celsius, suficient de fierbinte pentru a provoca arsuri.

Perii din sârmă pentru grătar

Părul metalic din peria pentru grătar poate ajunge în mâncarea preparată și ulterior poate rămâne blocat în organism, urmând să fie îndepărtat pe cale chirurgicală. În loc să folosești o perie din sârmă pentru grătar, ai putea folosi o răzuitoare din lemn.

Trambuline

În fiecare vară sunt raportate în SUA o mulțime de accidente în rândul copiilor care includ leziuni ale coloanei vertebrale, oasele rupte și comoții la micuții care sar pe trambuline. Academia Americană de Pediatrie recomandă să nu folosești trambulina acasă.

Tobogane încinse

Fie că sunt din metal sau plastic, toboganele și alte echipamente de joacă pot deveni foarte fierbinți, dacă sunt poziționate la soare. Testează întotdeauna temperatura înainte ca micuțul tău să folosească toboganul.

Nisip fierbinte și pavaje încinse

Asigură-te că cel mic poartă încălțăminte corespunzătoare atunci când stă pe nisip sau se plimbă pe trotuar. Dacă micuțul umblă desculț atunci când traversează grătarele metalice sau suprafețele din beton, este foarte posibil să-și ardă pielea tălpilor.

Pături peste cărucioare

Părinții care pun pături peste cărucuiorul bebelușului au intenții bune – pielea sensibilă a bebelușului nu este expusă prea mult la soare, dar trebuie să ai în vedere că atunci când acoperi căruciorul copilului cu o pătură, aceasta captează căldura în interior și există pericol de supraîncălzire, cât și sufocare.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!