Sari la conținut

A început să creeze păpuși cu dizabilități, pentru că nu găsea nicio păpușă cu aparat auditiv pentru fiica ei surdă

Vezi gGalerie foto

Este normal ca cei mici să dorească să se joace cu jucării și păpuși perfecte. Și... totuși, lumea noastră nu este perfectă. Cu toate acestea, nu există prea multe păpuși imperfecte, disponibile pentru copiii care au diferite afecțiuni medicale și cărora le-ar prinde bine să înțeleagă că imperfecțiunea există și că este normală.

Clare Tawell, o mămică britanică în vârstă de 39 de ani, a decis să rezolve această problemă și a creat organizația nonprofit Bright Ears UK, cu scopul de a modifica păpușile copiilor cu afecțiuni medicale.

Muza lui Clare a fost fiica ei surdă, Matilda, în vârstă de 4 ani. Am fost foarte descurajată că nu găseam nicio păpușă cu aparat auditiv. Mi s-a părut că societatea nu îi consideră importanți pe copiii cu probleme medicale, spune mămica.

Scopul lui Clare este ca toți copiii cu dizabilități să se joace cu jucării care arată la fel ca ei.

Din 2017 de când a pornit acest proiect, mămica a vândut peste 2.000 de păpuși speciale. Ea speră ca toți copiii cu afecțiuni medicale care vor intra în magazinul ei să nu se simtă diferiți față de ceilalți copii.

► Citește și: Nu se mai promovează perfecțiunea: Păpuși Barbie fără păr, cu vitiligo sau cu un membru protetic

Potrivit lui Clare, trăim într-o lume în care se pune prea mult accent pe a fi cât normal și oricine care arată diferit s-ar putea simți anormal. Acest lucru poate afecta încrederea copiilor în ei înșiși și le poate scădea stima de sine.

Nu doar persoanele fizice cumpără păpușile lui Clare. Multe școli și creșe au cumpărat astfel de păpuși pe care le folosesc atunci când le vorbesc copiilor despre faptul că nu trebuie să judece oamenii după aspectul fizic.

Sursa

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!