Sari la conținut

Academia Americană de Pediatrie: Toți copiii ar trebui vaccinați antigripal urgent

Toți copiii cu vârsta de 6 luni și peste ar trebui să fie vaccinați urgent contra gripei, atrag atenția specialiștii de la Academia Americană de Pediatrie, luând în considerare experienţa anului precedent.

„Virusul gripei este comun - și imprevizibil, poate provoca complicații grave chiar și la copiii sănătoși, a spus dr. Flor Munoz, membru al Comitetului AAP pentru Boli Infectioase. „Fiind imunizat, se reduce riscul ca un copil să fie spitalizat din cauza gripei"

Gripa mărește semnificativ riscul unui copil de a suferi de boli grave și poate duce la deces, se arată în declarația publicată online, 3 septembrie, în revista Pediatrics, de către reprezentanții American Academy of Pediatrics (AAP).

► Citeşte şi Vaccinul antigripal la copii

Sezonul gripal 2017-2018 a fost unul dintre cele mai severe înregistrate în SUA, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Până în 18 august 2018, mii de copii din S.U.A. au fost spitalizați și 179 de copii au murit din patologii asociate gripei. Aproximativ 80 la sută dintre copiii care au murit nu au fost vaccinați împotriva gripei.

Pediatrii ar trebui să administreze vaccinul antigripal tuturor copiilor cu vârsta de 6 luni și peste aceasta, de îndată ce devin disponibile, de preferat până la sfârșitul lunii octombrie, au mai arătat specialiștii AAP, în comunicatul de presă citat de mother.ly.

Mai mult, AAP recomandă ca şi femeile însărcinate să îşi facă vaccinul antigripal cât mai curând posibil, pentru ca imunitatea să se transmită la nou născut. Iar pentru copiii între 6 şi 8 ani care sunt vaccinaţi pentru prima dată anul acesta, doza ar trebui să fie dublă.

► Citeşte şi Vaccinarea antigripală în sarcină. Este permisă sau nu?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!