Sari la conținut

Acordarea de burse de performanță, o altă nedreptate uriașă a sistemului românesc

Vă aducem la cunoștință faptul că, pentru anul școlar 2018-2019, concursurile…nu se regăsesc în lista de coduri CAEN, bla bla bla, drept pentru care eleva … nu va beneficia de bursă de performanță. Scurt și la obiect, așa sună mailul primit de la școală în care mi se spune că Ana nu face performanță și, în consecință nu se încadrează în categoria celor care merită burse de performanță.

Nimic despre scrisoarea de la Opera Comică pentru Copii. Pe aceea nici măcar nu au luat-o în calcul și cel mai probabil nici nu au citit-o. Pentru că acea scrisoare nu este încadrată în niciun cod CAEN. Ministerul Educației, printr-o mărită ordonanță, a decis el că un copil care susține 2 luni și jumătate de repetiții cot la cot cu adulții nu face performanță. Un copil care, în zile în care ajunge  acasă chiar și la ora 22.00 își ia în continuare temele și ține pasul cu programa și cerințele școlare nu face performanță. Un copil care susține 7 spectacole de 2 ore și jumătate cu casa închisă și alături de artiști consacrați nu face performanță.
Copiii care susțin zeci de ore de repetiții, de antrenamente, de studiu nu fac performanță și nu se califică la aceste burse

Burse de performanță merită copiii ai căror părinți fac vânătoare de concursuri cu cod CAEN, copiii ai căror profesori se duc în gașcă la respectivele concursuri și au aranjamente reciproce, pe sistemul te-am ajutat, mă ajuți și tu și își împart diplomele între ei, cât să dea bine la dosar și să ia copiii lor burse, să mai cotizeze părintele și anul următor la lecții.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!