Sari la conținut

Cum sa cresteti un copil cu imaginatie

Oferiti-i exemple.

Copilul are o imaginatie innascuta dar poate ca nu stie cum sa inceapa. Cititul povestilor este o cale buna de a ii spori imaginatia copilului dumneavoastra. Alegeti cartile care ofera imagini sugestive la ceea ce se intampla in poveste si lasati-l pe copil sa le priveasca cu atentie. Auzindu-va ca ii spuneti povesti inventate de dumneavoastra il va ajuta foarte mult, si folosindu-l pe copilul dumneavoastra ca personaj principal ii va spori elanul. Curand acesta va scorni povestile lui.

Oferiti-i idei.

Orice poate fi o idee pentru copil la varsta aceasta. Cele mai cu succes idei sunt cele generice care va sunt la indemana.

Incurajati-l sa se prefaca.

Copii invata foarte mult din aceste prefaceri care ii imbunatatesc viata sociala. Creind situatii imaginare copilul devine din ce in ce mai creativ.

Tolerati dezordinea.

Imaginatia poate fi o treaba dezordonata asa ca nu il certati pe copil daca face dezordine in timp ce isi exerseaza imaginatia. Stabiliti limite care sa nu il incomodeze prea tare pe copil. Asa ca, daca micutul da vina pe prietenul lui imaginar pentru un lucru pe care l-a facut el este timpul sa il aduceti la realitate.

Ascultati-l si apreciati ceea ce spune. Dati-i sfaturi in ceea ce priveste lucrurile pe care vrea sa le faca.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!