Sari la conținut

Află care sunt rechizitele școlare ce NU trebuie să lipsească din ghiozdanul copilului tău

Orice început de an școlar presupune o mare bătaie de cap pentru părinți. Copiii au nevoie de foarte multe rechizite, dar și de haine, care nu doar că reprezintă o gaură mai mare în buget, dar uneori se pot scăpa din vedere anumite detalii. Cel mai bine este să-ți faci o listă cu lucrurile de care are nevoie micuțul constant, printre care sunt și consumabile, precum caietele, și să verifici întotdeauna dacă trebuie să mergi sau nu la cumpărături în săptămâna respectivă. În acest fel, cu siguranță nu vei scăpa niciun aspect din vedere.

Iată care sunt obiectele școlare pe care copilul tău trebuie să le aibă constant la birou sau în ghiozdan:

• Caiete

Evident, pe primul loc se situează întotdeauna caietele, care se termină și cel mai repede. Tocmai din acest motiv, este bine să cumperi câteva baxuri deodată, astfel încât cel mic să nu rămână niciodată fără rezerve. Tot în această categorie intră și colile de scris sau blocul de desen.

• Creioane colorate și pixuri

O atenție deosebită trebuie să o acordăm și obiectelor de scris, care, de regulă, se consumă foarte repede. Fie că ne referim la stilou, pix, creioane normale sau colorate, acestea trebuie să existe mereu în geanta micuțului tău, fără excepție. Penarul nu trebuie încărcat foarte tare, însă trebuie să conțină strictul necesar. Nu trebuie să uităm, de asemenea, de ascuțitoare și de rezerve pentru stilou.

• Perforator cu model 

Dacă micuțul tău este pasionat de lucrul manual și dacă este o persoană creativă, atunci trebuie să arunci o privire și asupra perforatoarelor cu model - acestea îi vor permite copilului să realizeze fel de fel de desene și să-i ducă creativitate la limite cât mai înalte. Poți găsi asemenea accesorii pe Biroticienii.ro.

• Ghiozdan

Aceasta nu este o achiziție pe care trebuie să o faci constant, însă este foarte importantă, așadar trebuie să o ai în vedere. Rucsacul se poate uza din când în când, iar pentru a evita posibilele incidente neplăcute, cel mai bine este să ai deja unul de rezervă acasă.

• Riglă și trusă de geometrie

Orice elev are, bineînțeles, și o trusă geometrică și o riglă în ghiozdan. Aceste obiecte sunt păstrate chiar și în liceu, așadar vor rămâne o perioadă bună pe lista de cumpărături. Verifică ca această trusă să conțină toate elementele esențiale, astfel încât copilului să nu-i lipsească nimic la ora de geometrie.

• Alte accesorii

În funcție de vârsta copilului sau de materiile pe care le desfășoară la școală, s-ar putea să mai trebuiască să cumperi și foarfecă, pentru lucrul manual, carioci sau  acuarele. De asemenea, nu uita să adaugi pe lista de cumpărărturi și coperți pentru caiete și etichete.

Așadar, necesarul pentru un școlar nu a fost și nu va fi niciodată prea restrânsă. Copiii au nevoie de diferite obiecte pentru a desfășura activitățile educaționale, iar părinții trebuie să le creeze acest confort cu orice preț. Cel mai bine este să-ți realizezi o listă cu toate aceste obiecte importante și să o verifici frecvent.

Sursa foto: pexels.com
 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!