Sari la conținut

Astm

Ce este astmul?

Astmul este o boala inflamatorie cronica a plamanilor si cailor respiratorii. Daca bebelusul tau are astm, caile respiratorii sunt iritate si inflamate si aceasta situatie ii poate afecta functia respiratorie. Este important sa colaborezi cu pediatrul pentru a preveni si trata crizele de astm. Cu medicatia corecta, ingrijirea atenta si vizite la medic, majoritatea copiilor astmatici nu au probleme grave.

Ce se intampla in timpul unui atac de astm?

Daca bebelusul are o criza acuta de astm, suprafata cailor respiratorii se inflameaza excesiv si produce mai mult mucus, muschii gatului se contracta iar cavitatea se ingusteaza, respiratia fiind mai dificila. Bebelusul va respira intr-un ritm foarte rapid, va tusi, va scoate un sunet suierat si se poate ca pielea sa capete o culoare albastruie.

Daca boala este lasata netratata, crizele de astm pot fi mortale. In momentul in care  observi primele semne ale unei  crize de astm da-i cat mai repede copilului medicamentul prescris de medic, daca nu il ai, cel mai bine e sa duci copilul la spital.

Are astmul legatura cu alergiile?

Expunerea la alergeni cum ar fi polen, mucegai, diferite insecte, animale de companie, pot agrava simptomele copiilor care au astm. In aceasta situatie, afectiunea poarta numele de astm alergic. Alergiile sezoniere nu vor fi o problema pana copilul va avea 4-5 ani si va petrece mai mult timp in aer liber. Pentru a vedea la ce este alergic copilul tau poti consulta un medic specialist.

Mai sunt si alte cauze?

Da, si printre acestea s-ar numara aerul rece, infectiile virale cum ar fi racelile, fumul de tigara si alti poluanti ai aerului.

Cat de frecvent este astmul la copii?

Din pacate este o afectiune foarte frecventa si intre 50 si 80% din copiii care au astm, dezvolta simptome inaintea varstei de 5 ani.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro