Sari la conținut

Astmul Prevenire si tratare

Daca bebelusul are astm, va trebui sa te consulti cu medicul pentru a sti cum sa reactionezi in situatiile dificile si cum sa previi crizele. In timp, iti vei da seama care sunt factorii alergeni care afecteaza cel mai mult bebelusul si vei sti cum sa-i eviti.

Doctorul iti va prescrie medicamente care sa ajute micutul sa faca  fata crizelor de astm eliberand caile respiratorii.

Medicamentele pot fi administrate pentru a preveni crizele sau pentru a le opri. Si pot fi sub forma lichida sau de aerosoli.

Daca iti vei duce bebelusul la o cresa sau il vei lasa cateodata in grija altcuiva, asigura-te ca persoana care are grija de el stie cum sa ii administreze medicatia.

Ce poti face pentru a preveni aparitia astmului?

Nu poti face nimic pentru a preveni in totalitate aparitia astmului pentru ca zestrea genetica are o mare influenta in acest caz. Nu iti vei da seama ca ai un copil astmatic pana cand nu va avea simtome clare cum ar fi respiratie dificila si tuse.

Poti insa minimiza efectele bolii si poti amana instalarea acesteia actionand astfel:

-    Limiteaza expunerea bebelusului la capusele de praf (acarieni). Introdu salteaua intr-o husa impermeabila, indeparteaza covoarele, jucariile din plus, perdelele groase si spala lenjeria de pat o data pe saptamana in apa fierbinte.

-     Evita “fumatul pasiv”. Fumul de tigara nu este considerat un alergen dar poate irita plamanii si caile respiratorii.

-    Limiteaza expunerea la o atmosfera poluata. Poluantii aerului cum ar fi ozonul pot irita plamanii si provoca probleme respiratorii persoanelor sensibile.

-    Evita sa folosesti semineul sau o soba cu lemn. Desi caldura si starea de bine date de acestea pot fi tentante, ar putea sa irite sistemul respirator al micutului.

-    Daca bebelusul are o alergie la animalul de companie, tine animalul in afara casei cat de mult posibil.

Exista posibilitatea de vindecare ?

Nu exista nici un tratament definitiv. Astmul este o boala care dureaza toata viata. Desi manifestarile bolii pot evolua pe masura ce copilul creste, tratamentul potrivit si ingrijire speciala  vor face ca acesta sa poata avea o viata normala. Majoritatea copiilor care au astm, ajung sa aiba o viata normala ca adulti.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!