Sari la conținut

Atenție la experții fără copii, experiență și expertiză!

Câteodată mă mai supăr și zic lucrurilor pe nume, în online și față în față. Am zis acum ceva vreme de ce nu mai merg la evenimente de parenting și de ce nu târăsc copiii în fiecare seară la activități extrașcolare sau în weekenduri la zecile de invitații pe care le primesc pentru activități de copii. Pe scurt, stau la marginea orașului și drumurile până în centru sunt istovitoare. Am ales să nu țin copiii legați în centuri la ore la care ar trebui să fim toți în pijamale, să citim povești și să ne bucurăm unii de alții. Iar în weekend-urile rare când suntem acasă, ne scuzați, dar avem mâncare de făcut, curat, de spălat, de călcat, de făcut teme și de privit copiii în ochi. Că de atâta stat cu nasul fiecare în volanul lui și în telefonul propriu, câteodată nu avem timp nici să ne privim în ochi. Știți, în lumea reală, familiile cam asta fac în timpul în care sunt acasă. Cot la cot, mai ales dacă au și copii mai mari. Dar experții adevărați, care au copii, dar și experiență și expertiză, știu asta!

Ca să continui seria lucrurilor care mă deranjează, azi e despre experții care dau sfaturi despre cum să ne hrănim copiii. Să ne fie clar de la început, nu vorbesc aici de medicii pediatri, care au văzut mii de copii și au deja experiența cazurilor cu care s-au confruntat și pe care le-au urmărit de-a lungul vieții. Vorbesc de oameni pe care nu ii califică nici experiența, nici expertiza și nu au un copil acasă care să le fi scuipat pe covor o guriță de piure în viața lor. Dar ei scriu articole despre cum să hrănești copilul sau cum să păcălești copilul să mănânce sau cum să convingi copilul să mănânce mai mult. Sau ne dau lecții despre cum să ne purtăm cu cei mici în supermarket.

► Citeşte şi De ce devenim experţi în tot la vederea unei gravide?

Iată ce spun experții:

  •     Copiii sunt adulți în miniatură

Uite, pe mine credința asta mă omoară. Eu nu cred că sunt adulți în miniatură. Sunt copii. Sunt suflete pure și inocente, sunt bureți care absorb tot ce văd și aud la părinții lor. Copiilor ne adresăm cu respect, dar cu limbaj și mesaje pe înțelesul lor, nu le vorbim ca unor oameni mari. E valabil și pentru mâncare. Oamenilor mari le dau argumente științifice, pe care sunt capabili să le priceapă despre corpul lor, copiilor le vorbesc la nivelul lor de înțelegere, folosind comparații cu personaje din lumea poveștilor sau a desenelor animate.

(...)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!