Sari la conținut

Atunci când copilul tău îți spune că-i distrugi viața

De câteva zile, zici că mi s-au înecat corăbiile. Cât sunt eu de Taticool, nu știu cum să rezolv problema. Recunosc că m-a speriat destul de rău, deși furtuna pare să fi trecut. Mi-e teamă, însă, că acesta va fi doar începutul.

Sophia, într-o seară, se juca pe lângă noi cu o paletă de bătut covoarele. Ea știe de pe unde a scos-o, că nu stă paleta aia, de obicei, în mijlocul sufrageriei. Dar era foarte încântată de noua ei jucărie, așa că am lăsat-o să se joace cu ea în continuare.
Și cum o flutura ea în vânt, în stânga și-n dreapta, ghici ce?, lovește ditamai paharul aflat pe măsuța de cafea și-l face bucăți.

Sophia nu a fost niciodată bătută de vreunul dintre noi și chiar și certurile sunt foarte rare. Nu există pedepse dure, nu există bruscări, nu există nimic din ceea ce aplicau părinții noștri cu noi în astfel de situații. Din contră, le abordăm cu calm, cu multe discuții și căutăm să o facem să înțeleagă că a greșit.

Replica noastră a fost cam așa: „Sophia, din păcate acum nu mai suntem atât de fericiți ca înainte să spargi paharul. Nu ai fost atentă și ai greșit. Cu banii pe care trebuie să-i dăm pe un pahar nou, am fi putut să-ți cumpărăm ție altceva. Nu putem să-l lipim, acest pahar trebuie aruncat și ne pare tare rău că s-a întâmplat asta.”

Deși eram nițel supărat și mi-am mușcat buzele, am reușit să-mi păstrez tonul calm, astea fiind toate cuvintele noastre în acest caz.

Sophia a înțeles imediat că a greșit și s-a dus bosumflată în camera ei, să se joace cu păpușile.
Ne-am liniștit, crezând că situația este rezolvată, că fetița a înțeles și că putem merge mai departe.

După câteva minute, însă, se întoarce la noi extrem de revoltată și ne lovește cu replica: „Voi îmi distrugeți viața!”.
Nu mi-a venit să cred ce aud. Am rugat-o să repete, poate nu am înțeles bine. „Voi îmi distrugeți viața!”, a mai spus o dată, fiind categorică în tonul ei.
Am văzut negru în fața ochilor, vă jur. Tocmai terminam o zi în care stătusem doar după ea și făcusem o grămadă de eforturi doar pentru ea.

(...)

Citește mai mult pe taticool.eu!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!