Sari la conținut

Avertismentul medicului pediatru pentru toți părinții care urmează să plece cu copiii lor în vacanță, în afara țării: “Nu cumpărați de acolo medicație pentru copii, fără consult și prescripție medicală”

Odată cu vacanța de vară a copiilor încep și concediile adulților. Fie că optezi pentru o vacanță în România sau în afara ei, sănătatea și îngrijirea copilului rămân pe primul loc.

Dacă ți-ai planificat o vacanță în străinătate alături de familia ta, cu siguranță ar trebui să ții cont de sfaturile medicului pediatru în ceea ce privește îngrijirea copilului. Medicul Mihai Craiu recomandă părinților să-și facă stocul de medicamente încă din țară pentru copiii lor și să nu cumpere siropuri de tuse sau pastile din țările în care urmează să plece în vacanță, mai ales fără prescripție medicală.

Iată ce a scris medicul pe contul lui de Facebook:

“După ce mai mult de 300 de copii au murit în urma ingestiei de sirop de tuse, în unele țări cu nivel scăzut de dezvoltare, Organizația Mondială a Sănătații a lansat o avertizare serioasă pe această temă (vezi lista țărilor în linkul din comentarii, știre Reuters).

Nu de alta, dar este o perioadă cu vacanțe și o parte din români călătoresc în țari exotice, alături de copiii lor.

De peste 20 de ani OMS avertizează asupra riscurilor asociate folosirii siropurilor de tuse la copiii care nu știu să expectoreze, in special cei cu vârstă sub 5 ani. Există țări precum SUA sau Canada unde nu poți cumpăra sirop de tuse pentru copii, fără o prescripție medicală.

Mesajele de luat acasă - dacă veți merge în călătorie departe, în țări exotice, alături de copiii dumneavoastră, nu cumpărați de acolo medicație pentru copii, fără consult și prescripție medicală.”

Medicul a adăugat: “Eventual documentați-vă anterior călătoriei în țara respectivă... Căci in ultimele zile au fost consemnate decese la copil în Camerun sau Gabon. Pentru părinții foarte speriați/prudenți ar fi utile, în trusa de vacanță, câteva medicamente, cumpărate aici în țară.

Un antitermic ce a avut efecte bune cu altă ocazie (ibuprofen sau paracetamol, sirop), plicuri cu săruri de rehidratare, Smecta sau alt produs util în diaree apoasă la copilul mic si un antialergic (oral și/sau cremă).

Nu cumpărați "preventiv" antibiotice!!!

Dacă este copilul atât de bolnav încât pare a avea nevoie de antibiotic, acesta are nevoie urgentă de un consult medical, nu de automedicație.”
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!