Sari la conținut

Beneficiile vitaminei D pentru sănătatea copiilor

Vitaminele reprezintă o parte importantă din dieta sănătoasă a copilului. Acestea sunt esențiale pentru a-ți menține prichindelul în formă.

Vitamina D oferă multe beneficii pentru sănătatea micuțului tău. În calitate de părinte, este important să te asiguri că îi administrezi suficientă vitamina D copilului. Necesarul de vitamina D începe din stadiul fetal și continuă pe tot parcursul vieții.

Vitamina D la copii. Importanța vitaminei D

Vitamina D este crucială pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului tău. Iată importanța ei:

Îți ajută copilul să obțină mai mult calciu și fosfat, care îi pot face oasele mai puternice. Există două tipuri de vitamina D – vitamina D2 și vitamina D3. D2 este cunoscută și sub denumirea de ergocalciferol și este produsă, în general, de plante. D3 este cunoscută și sub denumirea de colecalciferol și este produs, în mod natural, de corpul nostru atunci când ne expunem la razele solare.

Atât D2, cât și D3 sunt exențiale pentru ca organismul să dezvolte oase mai puternice și sănătoase, mai ales la copii.

Vitamina D ajută organismul să absoarbă minerale precum calciul și ajută la dezvoltarea oaselor și a dinților puternici.

Vitamina D acționează ca un hormon și ajută la reglarea sistemului imunitar și a creșterii celulare.

Îți ajută copiii să stea departe de rahitism, care este o boală osoasă ce duca la fracturi și deformări ale oaselor.

► Citeşte şi: Vitamina D pentru oase puternice

Vitamina D la copii. Dozajul necesar pentru copii

Copiii cu vârsta mai mică de 12 luni au nevoie de cel puțin 10 micograme de vitamina D pe zi, iar copiii cu vârsta mai mare de 12 luni au nevoie de 15 micrograme de vitamina D pe zi.

Vitamina D la copii. Efectele vitaminei D la copii

Vitamina D trebuie luată întotdeauna în anumite cantități. O cantitate prea mare de vitamina D poate fi dăunătoare și poate determina absorbția excesivă de calciu de către organism. O cantitate prea mică de vitamina D poate fi, de asemenea, dăunătoare deoarece poate duce la fracturi osoase și deformări ale oaselor.

Este important să te asiguri că micuțul tău primește cantitatea corectă de vitamina D, în mod regulat. Vorbește cu medicul pediatru despre dozaj.

Obișnuirea copilului cu un stil alimentar sănătos, de la o vârstă fragedă, va crea calea pentru o viață sănătoasă, pe termen lung.

► Citeşte şi: Vitamine pentru copii. Mai au nevoie copiii de suplimente, dacă nu au probleme de sănătate?

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!