Sari la conținut

Bill Gates, despre vârsta potrivită la care să le cumpărăm copiilor smartphone

Copiii sunt diferiți, se dezvoltă diferit și au nevoi diferite. De aceea, este incorect să spunem exact care este vârsta potrivită pentru a le oferi copiilor propriul telefon. Cu toate acestea, Bill Gates, care spune despre el că este foarte strict în privința modului în care copiii lui folosesc tehnologia, a oferit, într-un interviu pentru The Mirror, câteva recomandări în acest sens.

Pentru a se asigura că tehnologia nu le va afecta educația și dezvoltarea copiiilor săi, fondatorul Microsoft nu le-a permis acestora să dețină un telefon mobil până la împlinirea vârstei de 14 ani. "Stabilim de multe ori o oră de la care nu mai există timp de ecran, iar în cazul lor asta îi ajută să adoarmă la o oră rezonabilă", a spus Bill Gates despre copiii său, deja în vârstă de 20, 17 și 14 ani. Totodată, copiii săi nu au voie să vină cu telefoanele la masă, dar li se permite să le folosească pentru a studia și a-și face temele.

Vârsta optimă la care copiii lui Bill Gates pot primi propriul telefon mobil este cu mult mai mare decât cea indicată de tendința la nivel global. Potrivit raportului "Kids & Tech: The Evolution of Today's Digital Natives" din 2016, vârsta medie la care un copil primește primul său smartphone este acum de 10,3 ani și tinde să scadă.

Conform Centrului de Cercetare Pew, 95% dintre adolescenții americani între 13 și 17 ani spun că au acces la un smartphone.
"Cred că această vârstă va scădea și mai mult, pentru că părinții se satură să le tot dea telefoanele lor copiilor", a spus Stacy DeBroff, director executiv al grupului de consultanță Influence Central, pentru The New York Times.

Sursa

 



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!