Sari la conținut

La ce vârstă ar trebui să aibă copilul propriul telefon mobil?

Majoritatea copiilor abia așteaptă să aibă propriul telefon mobil, dar care este vârsta indicată pentru a avea primul telefon?

A-i oferi copilului un telefon mobil este o decizie personală. Fiecare părinte va decide când este copilul său pregătit pentru această responsabilitate. Nu există o vârstă anume la care copilul poate avea propriul telefon mobil, dar conform Centrului de Cercetare Pew, majoritatea părinților cred că este acceptabil ca micuții să aibă propriul telefon între vârsta de 12 și 14 ani (aproximativ 45%). 28% dintre părinți cred că micuții ar trebui să primească propriul telefon mobil între 15-18 ani, iar 16% dintre părinți consideră că o vârstă potrivită este între 9-11 ani.

Indiferent de vârsta copilului tău, există câțiva factori importanți de luat în considerare înainte de a-i oferi micuțului tău un dispozitiv cu acces la comunicare și media.

► Citește și: 6 întrebări pe care orice părinte trebuie să și le pună, înainte de a-i cumpăra copilului telefon

Cât de responsabil este copilul tău?

Dacă prichindelul tău pierde constant lucruri, este posibil să nu fie pregătit să aibă propriul telefon mobil. O alternativă este folosirea unui telefon de familie, pe care îl poate utiliza acasă sau în afara locuinței, dacă merge undeva fără tine sau fără partenerul tău.

► Citește și: Experiment: 15 din 17 copii sunt dispuși să plece cu un străin, deşi știu că nu ar trebui. Care este cauza

De ce are copilul tău nevoie/de ce își dorește un telefon mobil?

Copilul tău dorește să le trimită mesaje prietenilor sau să se joace? Copilul tău participă la activități extrașcolare în care ar putea avea nevoie să te contacteze? Să știi motivele pentru care copilul tău dorește sau are nevoie de un telefon mobil te va ajuta să-ți stabilești limite și așteptări.

► Citește și: Copiii se uită mai puțin ca niciodată la televizor, dar tot stau în fața ecranelor 4 ore pe zi

Cât control va avea copilul asupra telefonului mobil?

Vei stabili reguli pentru când și ce fel de acces va avea copilul tău la telefonul mobil? Va trebui să ceară permisiunea pentru a descărca aplicații? Vei stabili limite pentru timpul petrecut pe telefonul mobil? Vei folosi aplicații care îi monitorizează utilizarea internetului? Dacă intenționezi să incluzi limite și reguli în utilizarea telefonului mobil, este important să îi comunici aceste detalii copilului, astfel încât să știe la ce să se aștepte.

► Citește și: Copiii și mass-media. Sfaturi de la Academia Americană de Pediatrie (AAP)

Copilul tău știe despre siguranța în mediul online?

Copilul tău cunoaște pericolele din mediul online, cum ar fi rețelele sociale, chat-urile cu jocuri video și browserele de internet? Ajută-ți copilul să știe care este conținutul adecvat pentru el și cum să abordeze situațiile cu care nu se simte confortabil.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!