Sari la conținut

6 întrebări pe care orice părinte trebuie să și le pună, înainte de a-i cumpăra copilului telefon

La o vârstă fragedă, copilul poate aprecia practicitatea, funcționalitatea și activitatea unui telefon mobil. Și nu este nicio surpriză dacă momentul în care cel mic își dorește propriul telefon vine mai devreme decât te așteptai.

Cu toate acestea, există o listă de întrebări pe care fiecare părinte ar trebui să le ia în considerare, înainte să-i cumpere telefon celui mic.

Copilul chiar are nevoie de un telefon mobil?

Copilul tău petrece mult timp singur acasă și are nevoie de un telefon mobil? Sau își petrece majoritatea timpului în afara casei, participând la activități extracurriculare?

► Citește și: Copiii și mass-media. Sfaturi de la Academia Americană de Pediatrie (AAP)

Acestea sunt primele întrebări pe care trebuie să le ai în vedere și să stabilești dacă telefonul mobil ar fi o necesitate pentru puiul tău. Este important ca micuțul tău să poată comunica cu tine atunci când are nevoie, iar un telefon mobil ar putea fi cea mai bună opțiune.

Copilul este suficient de mare pentru a utiliza corect telefonul mobil?

Copiii trebuie să învețe să folosească telefonul mobil într-un mod responsabil și inteligent. Ei trebuie să fie suficient de mari pentru a ști să utilizeze corect telefonul și să facă diferența dintre viața reală și viața virtuală.

► Citește și: Cum ne protejăm copiii de site-urile cu potențiali obsedați și agresori

Ești gata să stabilești reguli și instrucțiuni în ceea ce privește utilizarea telefonului mobil de către copilul tău?

Înainte de a-i oferi copilului un telefon, tu, partenerul tău și cel mic trebuie să fiți foarte clari cu privire la reguli, norme și limite în folosirea telefonului mobil.
Este foarte important să clarificați când, unde și cât poate folosi copilul telefonul mobil.

Copilul știe să ia decizii bune?

Are copilul tău obiceiul să ia decizii bune în loc să acționeze din impuls? Când nu ești în prezența lui, mai respectă regulile tale?

Întrebările de acest gen te pot ajuta să aflii dacă micuțul tău va fi responsabil atunci când va fi cazul să utilizeze propriul telefon mobil.

Ai avut o conversație serioasă cu copilul tău despre utilizarea telefonului mobil?

Înainte de a-i oferi copilului un telefon mobil, este important să purtați o discuție serioasă despre utilizarea corectă a telefonului.

► Citește și: Experiment: 15 din 17 copii sunt dispuși să plece cu un străin, deşi știu că nu ar trebui. Care este cauza

Discută cu copilul despre îngrijorările tale, despre discuțiile cu persoanele străine, despre trimiterea de mesaje, dar și despre pornografie. Toate acestea sunt probleme pe care trebuie să le abordezi cu cel mic, pentru a-l menține în siguranță.

Dacă este necesar, pune control parental pe telefonul copilului.

► Citește și: Cum să îți protejezi copilul de pedofili

Ce se întâmplă dacă telefonul mobil se va strica?

Telefoanele mobile se pot strica din diferite motive, deci aceasta este o problemă pe care trebuie să o ai în vedere și pe care trebuie să o discuți cu copilul. Vorbește cu cel mic despre ce se va întâmpla în cazul în care telefonul se strică sau se pierde.

Se va putea înlocui cu un altul? Dacă da, cine va suporta întreaga cheltuială? Copilul trebuie să știe că telefonul mobil nu este o jucărie și că vine la pachet cu anumite reguli ce trebuie respectate.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!