Sari la conținut

Cum să îți protejezi copilul de pedofili

Ca părinte, poți face orice pentru copilul tău, mai puțin să îl ții într-un bol de sticlă. Oricât de mult i-ai vrea binele și oricât de tare ai vrea să îl protejezi, vine un moment când trebuie să îl lași să zboare liber, să descopere singur lumea; și atunci, nu îți rămâne decât să strângi din dinți, în speranța că va fi bine, și să speri că va fi îndeajuns de norocos încât să nu întâlnească oameni care i-ar face rău...

Ce poți face tu, ca părinte? Din păcate, nu prea multe! Poți fi alături de el, prin diverse mijloace, dar nu îl vei putea proteja cu brațele tale permanent.

Cum să îți protejezi copilul de pedofili:

Cum să îți protejezi copilul de pedofili. Implică-te cât mai mult în viața lui – Nu, nu fi acel părinte elicopter, care să știe ce face copilul în fiecare secundă. Dar ai grijă să știi cu cine își petrece timpul, unde merge, cu ce adulți intră în contact și ce prieteni își vizitează. Dacă este de ajuns de mare să meargă singur cu taxiul, învață-l să îți comunice de fiecare dată numărul de înmatriculare al acestuia.

► Citește și Copilul tău pe internet? NU! 5 tipuri de fotografii pe care să nu le mai postezi niciodată

Cum să îți protejezi copilul de pedofili. Fă-ți timp să fii parte din viața lui – Mai mult decât de bani, un copil are nevoie de timp; de timp petrecut alături de tine. Într-adevăr, nu poți și nici nu este recomandat să faceți toate activitățile numai împreună, dar asigură-te că majoritatea vă implică pe voi, membrii familiei. Adesea, pedofilii își găsesc calea către acei copii cărora părinții nu le acordă foarte mult timp și atenție. Mai mult, ei să găsesc în spațiie unde există copii, iar implicarea ta în viața micuțului va ridica o barieră între micuț și răufăcător.

Cum să îți protejezi copilul de pedofili. Fii conștient de faptul că abuzul sexual și exploatarea copilui pot avea loc oriunde – în centrul Bucureștiului, într-un sat din Olt și din Moldova, în mijlocul Brașovului sau al Aradului. Oriunde! Nu te baza pe faptul că oamenii sunt mai civilizați într-o parte, decât în cealaltă, că rata răpirilor este mai mică în anumite locuri sau că poliția este mai vigilență și mai prezentă în anumite părți ale orașului.

Cum să îți protejezi copilul de pedofili. Fă educație sexuală cu copilul tău – Nu, nu mai suntem pe vremea în care era o rușine să vorbești cu micuțul despre părțile intime, despre actul sexual și chiar despre abuz. Copiii din ziua de astăzi se pot informa foarte ușor din medii pe care nu le pot controla așa că, decât să ajungă informații eronate și incomplete la ei, cel mai bine este să vorbim cu ei deschis, în termeni pe care să îi înțeleagă, astfel încât să știe la ce pericole se pot expune; astfel, le pot evita mult mai ușor.

Cum să îți protejezi copilul de pedofili. Învață-l să se bazeze (și) pe intuiție – Intuiția este modul de apărare înnăscut, care se dezvoltă odată cu vârsta. Observă-ți copilul, vezi cât de credul sau de intuitiv este și, dacă simți că te poți baza pe intuiția lui, învață-l să se încreadă în aceasta. Dacă simte că nu este în siguranță, în anumite contexte, învață-l să se sustragă cât mai rapid posibil.

Și nu uita!

  • Copilul nu este niciodată de vină pentru un abuz fizic – Adesea, abuzatorul va ști cum să îl facă pe copil să se simtă parte din joc.
  • Nu vei recunoaște un pedofil – Pedofilii nu au un anumit profil. Vin dintr-o varietate de contexte, profesii, etnii etc. Adesea, însă, pedofilii sunt persoane pe care le cunosc și copiii, și părinții, fără să aibă habar cine sunt, cu adevărat.
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!