Sari la conținut

Copilul tău pe internet? NU! 5 tipuri de fotografii pe care să nu le mai postezi niciodată

Doar ce ţi-a apărut a două liniuţă pe testul de sarcină şi îţi suni soţul să vină mai repede acasă să afle vestea, pentru că dacă mai întârzie mult ştii că sunt şanse destul de mare să afle din fotografia pusă pe Facebook, însoţită deja de zeci de reacţii Love şi Uimire. A mai trecut o lună din sarcină şi te-ai şi fotografiat în faţa oglinzii, să faci colajul mult dorit şi să îl pui entuziasmată pe Facebook – ştii câte Like-uri vei primi? Parcă îţi bate inima mai tare, deja.

Acum a ieşit copilul din burtică şi tu, la capătul puterilor, îţi rogi soţul să îi facă o poză – trebuie să afle toată lumea ce minunăţie de băiat ai adus pe lume, în urmă cu doar 10 secunde! A mai crescut micuţul o lună şi lumea încă nu ştie că îşi poate duce picioruşul la guriţă? Pune-i repede o poză haioasă în scutecel, va înmuia inima tuturor internauţilor pe care îi şi auzi cum suspină awwww!

Din nefericire, putem continua la nesfârşit, dar tu ai face bine să nu o faci! Îţi iubeşti extraordinar copilul, îţi vine să strigi în gura mare că este superb şi isteţ din cale-afară, dar trebuie să te opreşti din a posta fotografii cu el pe Facebook, pentru că îi pui viaţa în pericol. Şi vorbim cât se poate de serios…

Îţi aminteşti de această postare?

Un bărbat ţi-a trimis o cerere de prietenie. Nu îl cunoşti, dar fotografia lui de profil este mai mult decât simpatică.

Este prima zi de şcoală a fetiţei tale. Arată atât de frumos în noua ei uniformă, că nu te poţi abţine să încarci o fotografie cu ea pe Facebook, să o vadă toţi prietenii şi familia. Eşti atât de entuziasmată, încât ai dat check-in la şcoală, spunând “Nici nu îmi vine să cred cât de mare a crescut. Timpul zboară. Sunt o mamă fericită!”

Între timp, bărbatul pe a cărui cerere ai acceptat-o dis de dimineaţă a văzut fotografia ta, a salvat-o şi, impresionat şi el de noua uniformă, a trimis-o mai departe la 60 de bărbaţi, cu descrierea: femeie albă, 5 ani, păr castaniu, ochi verzi, 2500 de dolari. Nu doar că le-ai arătat o poză cu fata ta, dar le-ai şi spune unde o găsesc, cu exactitate.

Acum trebuie să o iei la 3.00 pm de la şcoală, dar ea este de negăsit. Încă nu ştii, dar fetiţa ta a fost vândută unui pedofil de 43 de ani, aşa că zboară spre Africa de Sud plângând, terifiată că un necunoscut a luat-o de la şcoală şi nu ştie unde o duce, iar părinţii ei nu sunt lângă ea, să aibă grijă de ea.

NU MAI ADĂUGA STRĂINI PE FACEBOOK!

Postarea aceasta a devenit virală în 2014, spre teroarea părinţilor care aveau poze cu micuţii pe Facebook.

►Citeşte şi De ce este plin de poze cu bebelusi pe Facebook?

7 fotografii cu copilul tău, pe care nu ai voie să le postezi pe Facebook:

Fotografii din timpul băiţei – Ţi se topeşte inima când îl vezi în lighean, cu răţuşca galbenă în braţe şi cu spuma până la burtica-i albă şi rotunjoară, dar imaginea aceasta trebuie să rămână pentru tine, familia ta şi poate prieteni. Ţie ţi se pare adorabilă, dar pedofililor nu – şi ne pare rău că o spunem atât de direct!

Fotografii din care să reiasă detalii personale – Un categoric NU informaţiilor personale. Nu trebuie postate fotografii din care să reiasă numărul casei, strada, şcoala , grădiniţa sau alte locuri în care copilul poate fi găsit. Îl pui în mare pericol fără să îţi dai seama!

Fotografii cu prichindelul pe oliţă – Când şi cum învaţă copilul să îşi facă treburile personale nu este decât treaba lui, a ta şi a tatălui! Tu cum te-ai simţi să îţi arate un coleg de-al tău poze cu tine, de când erai mică, stând pe oliţă? Găsite pe internet, normal… Pentru că prin asta va trece şi copilul tău, dacă tu nu eşti atentă la ce fotografii distribui.

►Citeşte şi 14 întrebări care i-ar putea salva viaţa copilului tău. Învaţă-l să răspundă!

Fotografii de grup – Dacă micuţul tău este la o onomastică, cel mai bine ar fi să nu postezi fotografii cu el şi cu ceilalţi, fără acordul celorlalţi părinţi. Poate că pe ei îi deranjează mai mult decât pe tine prezenţa micuţilor în mediul online, aşa că este mai bine să previi, decât să vindeci :).

Fotografii în ipostaze care se pot dovedi periculoase – Copilul tău stă pe locurile din spate fără scaun, fără centuri? În primul rând, asigură-te că este ultima dată când îi pui viaţa în pericol în acest fel, iar în al doilea rând nu mai face fotografii şi nu le mai posta pe Facebook! Nu doar că vei crea un precedent pentru celelalte mămici, dar criticile împotriva ta vor apărea în cel mai scurt timp. Dar, cine ştie, până la urmă se poate dovedi benefic: vei înţelege mai bine greşeala pe care o faci, fără rea voinţă.

În final, nu uita că tu postezi fotografii cu micuţul tău, fără ca el să îşi dea acordul pentru asta. Nu spunem să nu îi faci fotografii, dar păstreatză-le pentru voi sau trimite-le rudelor prin e-mail, dacă altă cale nu există!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!