Stiu, din propria mea experienta ca cei mici refuza si conopida si broccoli. Si asta in conditiile in care cele doua legume sunt extrem de sanatoase si trebuie incluse in dieta copiilor.
Iata un mod inedit de preparare pentru sau broccoli. Pregatita in felul acesta o sa intre cu siguranta in meniul copiilor tai.
Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii mai mari si sunt recomandate copiilor mai mari de un an.
Retetea este identica fie ca folosesti conopida, fie ca folosesti broccoli.
Ca sa faci budinca ai nevoie de o conopida potrivita sau o capatana de broccoli, 100 de grame de unt, o jumatate de litru de lapte, trei linguri cu faina, 100 de grame de branza telemea de vaca putin sarata si moale, o legatura de marar, o legatura de ceapa verde sau o ceapa normala potrivita, patru oua, o lingura de pesmet, sare si putina nucsoara.
Rupe conopida/broccoli in buchetele si pune-le la fiert in apa cu sare, care clocoteste. Lasa sa fiarba cinci minute dupa ce reincepe sa clocoteasca. Scurge leguma si las-o deoparte.
Pune intr-o cratita untul la topit, dar fara sa se incinga. Adauga faina si amesteca bine. Pune sare si adauga laptele usor incalzit. Amesteca bine si pune pe foc pana se leaga sosul usor. Amesteca bine si lasa sosul sa se lege. Da-l deoparte sa se racoreasca. Cand este abia caldut, adauga, pe rand, galbenusurile de ou si telemeaua data prin razatoare. Adauga ceapa verde tocata marunt si mararul. Amesteca.
Bate albusurile spuma. Adauga jumatate din albusuri in compozitie. Adauga buchetelele de conopida/broccoli maruntite sau nu, dupa gustul tau si la final restul de albus.
Amesteca usor de doua trei ori si rastoarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si da totul la cuptor, incins bine, la foc mic, timp 40 de minute. Serveste budinca fierbinte smantana sau iaurt.
Astept reactiile copiilor!
Articole relationate
Cum să gestionezi alergiile de primăvară în timpul sarcinii
Deși primăvara aduce cu ea un val de flori și temperaturi plăcute, din păcate, pentru multe persoane, vine și cu alergii sezoniere. Dacă ești însărcinată,...
Nutriționistul recomandă: 8 alimente cu rol anti-inflamator, numai bune de consumat la micul dejun
Inflamația este o reacție care apare în mod natural în organism, ca primă linie de apărare. Sau, altfel spus, inflamația este răspunsul imunitar natural al corpului...
30% dintre copii nu mănâncă legume zilnic, spune un nou studiu
Un nou studiu arată că 30% dintre copii nu mănâncă zilnic legume. Potrivit cercetării, dintre cele 548 de alimente analizate pentru bebeluși și copii mici vândute...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu