Sari la conținut

Când este recomandat ca elevii să poarte măști textile și când să poarte măști chirurgicale?

Profesorul Alexandru Rafila recunoaște că este o problemă ca un copil să poarte timp de 6 ore masca pe față și de aceea trebuie găsită o soluție pentru ca elevul să stea fără mască, măcar în aer liber. O altă soluție ar putea fi masca textilă, a spus profesorul Rafila la Digi24.

El a explicat că masca din material textil este recomandată pentru a fi purtată de către copiii sănătoși, în timp ce masca chirurgicală este recomandată pentru copiii care au afecțiuni cronice care le-ar putea pune în pericol sănătatea, pentru că ar putea să facă infecții care să se complice, ulterior.

„Un copil e foarte greu să utilizeze masca atât timp și cred că (...) masca textilă este mai ușor de purtat, este mai simpatică. Dacă o facem adaptată școlii, adaptată copiilor, cred că este o foarte bună soluție”, a spus Alexandru Rafila, ieri seară, la Digi24.

Tot el a mai precizat că: “Este bine să fie organizate niște momente în care elevii să-și dea masca jos, să poată respira, să poată vorbi, dar în acele momente trebuie să fie respectată distanțarea”.

Ce fel de mască vor purta profesorii?

Întrucât cadrele didactice interacționează cu toți copiii și sunt mai expuși la virus, ele trebuie să poarte mască medicală.

„Eu vreau să vă spun că toată discuția asta, și cu paravanele - sigur, eu nu sunt un expert al Ministerului Educației, am văzut că există un corp întreg de experți care au făcut și ghiduri și așa mai departe - dar ar trebui ținut cont ca ele să permită într-un fel și circulația aerului și un alt lucru foarte important este să fie perfect transparente, să fie curate, pentru că de obicei copiii nu se uită doar înainte, ci și lateral și trebuie să se țină seama de orice problemă legată de adaptarea copilului la procesul didactic”, a subliniat Alexandru Rafila.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!