Sari la conținut

Când începem clasa 0: mai devreme sau mai târziu?

 Încă de acum o lună am început discuțiile cu soțul dacă Măria să meargă la școală la 5 ani și 9 luni sau să mai așteptăm încă un an.
 Am auzit de variante diferite: ba că la clasa 0 e distracție și că de fapt este o prelungire a grădiniței, ba că se învață și se fac teme.
 
 Pentru a înscrie copilul la școala dorită trebuie să o faci cu cel puțin un an jumate chiar 2 înainte. Indiferent că esta una de stat sau privată. Alergi ori după educatoare ori după școala în sine.
 Ce să mai? Școala este un stres pentru orice părinte, indiferent cum o dai.
 
 Cum vreau eu?
 Să o țin acasă până la 18 ani. E, glumesc. Măcar până la 6 ani și 9 luni. Copilăria să fie cât mai lungă, că cel puțin la grădiniță la care merge sigur nu se va plictisi vreodată.
 
 Ce vrea tati?
 Să o țină până la 50 de ani acasă.
 Lăsând glumă și la el, Alex își dorește să înceapă școală la 5 ani și 9 luni.
 
 Toți părinții știu că fiecare an în dezvoltarea unui copil este crucial sau ar trebui să știe. Fiecare etapă de dezvoltare are nevoie de anumiți timpi. Există excepții de copii care scriu și citesc la 3 ani, dar atenție sunt excepții.
 Dacă copilul vostru doar vrea să se joace la 5, 6 ani, aflați că e perfect normal!
 Puțini sunt copiii care vor să facă teme sau să învețe din propria inițiativă. Marea majoritate vor să se joace. Și nu este nimic greșit în asta.

(...)

Citește mai mult pe zanascutecel.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!