Sari la conținut

(P) Cât de distractiv este să faci pizza cu cei mici? Foarte!

Și foarte simplu! Există tot felul de rețete pentru un aluat ușor de pregătit și nici nu-ți trebuie ingrediente sofisticate pentru a prepara o pizza cu cei mici, acasă. Dar, obligatoriu, ai nevoie de multă dragoste, căci mâncarea fără un strop de iubire... n-are gust, nu?! Dincolo de preparat însă, să pregătești o pizza cu prichindeii tăi reprezintă și un pretext numa’ bun de a petrece împreună timp de calitate.

Sigur ai citit o mulțime de articole prin care părinților li se atrage atenția că ar trebui să petreacă mai mult timp de calitate alături cei mici. Timpul acela “special” în care te decontectezi de toate problemele tale și te dedici întru totul copiilor tăi. Iar pizza poate fi un pretext... delicios! Și distractiv în același timp.

Nu ai mai gătit până acum pizza? Nu-i nimic, nu trebuie să fii vreun chef renumit. Iată ce rețetă am încercat eu, pentru prima dată, într-o dimineață de sâmbătă, alături de două moțate de aproape 5 ani.

De ce am avut nevoie?

Ingrediente:
Făină 1 kg
Drojdie 15 gr
Ulei de măsline 50 ml
Apă 500 ml
Sare 25 gr
Zahăr 30 gr
Sos de roșii
Șuncă 200 gr
Ardei Kapia
Măsline
Mozzarela Gourmet Delaco

Primul pas: Maiaua

Ei, cum le explici unor moțate de 5 ani ce este maiaua? Care tot îmi ziceau că drojdia este brânză?! “Poțiune magică, mami! Din ea o să facem aluatul pentru pizza” a fost inspirația de moment. Prin urmare am pus drojdia și zahărul în 200 de ml de apă călduță, am amestecat bine, bine și am lăsat să se activeze timp de 15 minute.

 

 

Al doilea pas: Aluatul

Ei, aici… cât de mult s-au distrat fetele mele cu făina! Eu, mai puțin, căci a trebuit să și fac curățenie la locul de muncă. După! Revenind la rețetă, am pus maiaua peste 300 ml de apă, împreună cu uleiul și am amestecat bine. Apoi am adăugat făina și sarea peste compoziția obținută și am frământat până am obținut un aluat omogen. “Plastilină, mami!” a fost replica fetelor care s-au jucat încântate de aluatul care se lipea de degetele lor.

După ce am terminat partea cu frământatul, am lăsat aluatul să dospească într-un castron la temperatura camerei. Timp de 30 de minute. Destul de mult pentru două fetițe curioase, care tot dădeau la o parte șervetul care acoperea aluatul ca să vadă cât a mai crescut. “Mami, mami… dar cum crește?”.

Pasul 3: Decorarea pizzei

Ei, aici a început adevărata distracție! După ce am întins aluatul sub forma unui cerc, cât am putut de bine, și l-am uns cu sos de roșii am stabilit cu fetele ce ingrediente urma să punem pe blat. Și cum s-a votat în unanimitate “o față zâmbitoare” le-am lăsat pe ele să finalizeze “opera de artă”. Așa că au făcut părul din feliile de șuncă răsucite șuvițe, ochii din două rondele mari de ardei kapia în mijlocul cărora au așezat două măsline negre, fără sâmburi, iar nasul și gura tot din două fâșii de ardei kapia.

Totul a culminat cu bucățelele de Mozzarela Gourmet Delaco pe care le-au împrăștiat pe tot blatul. Și, la final, am presărat un pic de praf “magic”. Adică... oregano!

Pasul 4: Coacerea și marea degustare

După ce “față zâmbitoare” a prins contur, am încins bine cuptorul, la 180 de grade Celsius, și am lăsat pizza la copt timp de 30 de minute. Dacă în primele 10 minute am reușit să le țin departe de bucătărie – noroc cu jocul Piticot! -, în momentul în care mirosul de pizza s-a împrăștiat în toată casa a declanșat nerăbdarea fetelor. “Da’ când e gata? Da' ne e foame! Vrem să mâncăm pizza!”. Așa că a trebuit să începem o sesiune de v-ați ascunselea, cu mici opriri prin bucătărie, la cuptor, pentru a verifica preparatul nostru.

Și, într-un final, pizza a fost gata!

Te-am convins?! Fă pizza acasă cu cei mici! E simplu, distractiv și poți câștiga premii săptămânale. Mai multe detalii pe fanbranza.ro/mozzarella.

MOZZA fie cu voi!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!