Sari la conținut

Cât de eficientă este ceapa în tratarea tusei la copii

Copiii răcesc adesea și fac gripă în perioada rece a anului. Deși gripa și răceala nu sunt afecțiuni grave, pot provoca simptome destul de inconfortabile pentru cel mic.

O alimentație adecvată reduce incidența tuturor acestor boli respiratorii. În acest sens, este esențial să maximizezi cantitatea de vitamina C și zinc din dieta copilului. Ambii nutrienți stimulează sistemul imunitar și ajută la combaterea pătrunderii microorganismelor patogene.

Legătura dintre ceapă și tratarea tusei la copii

Ceapa este un remediu natural și inofensiv care nu dăunează sănătății copilului. De asemenea, cea care ajută semnificativ la ameliorarea tusei este mierea. Potrivit unui studiu publicat în The Cochrane Database of Systematic Reviews, consumul de miere înainte de culcare ar putea atenua semnificativ tusea nocturnă la copii.

► Citește și: Pertussis, tusea convulsivă la copii. Cauze, simptome și tratament

Trebuie să ții cont de faptul că acest remediu nu este valabil pentru bebelușii mai mici de un an, deoarece aceștia pot dezvolta botulism infantil. Așadar, amână consumul acestui aliment până la prima aniversare a copilului.

O variantă este să prepari sirop cu ceapă cu miere, pentru a ameliora simptomele răcelii. Iată cum trebuie să procedezi:

 • Curăță și taie o ceapă în bucăți foarte mici.
 • Adaugă într-o oală sucul de la 4 lămâi și 4 linguri de miere.
 • Închiderecipientul și lăsă amestecul la marinat peste noapte.
 • Oferă-i copilului câteva linguri de sirop pe zi.

Așadar, ceapa nu pare să reducă semnificativ tusea la copii

Nu există argumente bine întemeiate precum că ceapa ajută la ameliorarea semnificativă a tusei la copii, deși această metodă este des folosită de către părinți și, în special, de către bunici.

► Citește și: Tusea la copii: când poți folosi remedii acasă și când să mergi la doctor

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!