Sari la conținut

Catelul familiei, sanatos pentru copil

In general parintii se tem de interactiune dintre copilul mic si animalul de casa. Studii recente au dovedit ca prezenta unul animal de companie este un stimul excelent pentru imunitatea copilului. Particule de matreata, parul, microbi de pe labe nu trebuie sa te ingrozeasca. Din contra!

Grija ca micutul poate avea probleme de respiratie este exact pe dos. Cercetatorii finlandezi au descoperit ca micutii care locuiesc in aceeasi casa cu un catel au semnificativ mai putine probleme respiratorii si infectii ale urechii interne, necesitand mai putine antibiotice in primii ani de viata.

Pisicile au si ele efecte benefice similare, dar la caini beneficiile sunt mult mai puternic resimtite.

Autorii studiului spun ca sistemul imunitar este intarit considerabil. Cainii sunt expusi la diverse tipuri de germeni atunci cand se plimba pe afara, aducandu-i in casa si organismul micutilor invatandu-se cum sa faca fata acestora.

Desigur, in cazul in care copiii sunt alergici la caini, trucul nu mai functioneaza. Dar in cazurile normale, expunerea lor la patogeni in primii ani de viata ii va ajuta chiar si in viata e adult. In mai 2012, oamenii de stiinta europeni au declarat copiii care cresteau la ferme ca fiind mult mai sanatosi si feriti de astm sau alergii fata de cei tinuti numai in casa, in mediu aproape steril.

Concluzia: nu-ti creste copilul intr-un mediu steril. Curatenia si regulile de igiena sunt obligatorii, dar fara exagerari.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!