Sari la conținut

Ce fac părinții cât copiii stau acasă, în vacanță, pentru că s-au închis școlile?

Începând cu data de 25 octombrie, toți copiii mici, cât și cei de la gimnaziu și liceu sunt în vacanță, pentru 2 săptămâni.

Totuși, ce fac părinții în toată această perioadă?

Având în vedere că majoritatea dintre părinții care au copii la școală trebuie să meargă la serviciu, acestora le este foarte dificil să se împartă între locul de muncă și acasă.

Chiar dacă ai posibilitatea de a rămâne cu copilul acasă sau nu, este important să-ți menții copilul implicat în activități, deși este vacanță și s-a luat o pauză de la școala fizică sau online.

Iată ce poți să faci în perioada în care școlile sunt închise:

Fă-i un program copilului

Respectă rutina copilului cât mai mult posibil, mai ales în timpul săptămânii. Stabilește cu el un program de joacă, de mâncat și alte activități care îi fac plăcere.

Ține-i copilului creierul ocupat

Încurajează-l să învețe ceva nou, să citească sau să-și dezvolte un nou hobby.

Dedică-ți timp pentru a vă juca împreună

Timpul de joacă este o modalitate valoroasă de a menține un sentiment de normalitate pentru micuțul tău, precum și de a promova bunăstarea emoțională a acestuia. Dacă este posibil, petreceți timp împreună și jucați-vă în parc, in spatele blocului sau ieșiți la o scurtă plimbare.

Fă-ți timp pentru a discuta cu copilul

Copiii și adolescenții se pot simți anxioși sau copleșiți. Discută cu copilul pentru a vedea cum se simte și pentru a răspunde oricăror preocupări pe care le are. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!