Sari la conținut

Cum arată pachetul de prânz al elevilor din alte țări

Nu cred să existe mamă care să nu întrebe – Ce ai mâncat astăzi? Pentru că dacă ai un corp hrănit corect ai şanse să înveţi, să te simţi bine, să evoluezi. Aşa că şi eu mă înscriu în tradiţie, cum îmi văd copilul că se întoarce de la şcoală cum încep să îl descos să văd ce a mâncat şi dacă i-a plăcut.

Meniul de la şcolile româneşti îl cunoaştem prea bine. Suntem mulțumiți pentru că în unele instituții au o supă caldă cu multe legume. Suntem trişti pentru că ideea de salată nu există. Dar, oare, copiii din alte părţi ale lumii ce mănâncă la şcoală? Brightside s-a gândit să ne satisfacă această curiozitate şi a adunat mai multe folografii de pe Instagram.

Iran 

O cană cu lapte, alune, fructe şi biscuiţi sunt ceea ce primesc copiii în general. Iar mamele grijulii adauga şi orez şi kebab.

Japonia

Au un meniu complet: supa caldă, cereale, carne sau peste, salată, lapte. Nu se aduce niciodată mâncare de acasă şi nici nu există cantine. Aceasta mâncare se consuma la pupitrele de studiu.

Statele Unite

Sunt locuri în care primesc supa şi fructe, sunt ale locuri unde prânzul constă mai ales în cartofi prăjiţi şi pizza. 

Turcia

Un prânz foarte sănătos, cu fructe, nuci, lapte şi pâine din cereale integrale. Pregătit acasă, de către părinţi.

Franţa

Masa de prânz este tratată foarte serios: peste, spanac, cartofi, brânză, pâine, salata. Copiii pot chiar să primească învoire de la şcoală special pentru a merge acasă ca să mănânce de prânz.

Anglia

Orez, cartofi, salată, fructe şi un deşert – un prânz care cu siguranţă va ţine de foame, chiar dacă nu arată prea îmbietor.

Copilul tău ce mănâncă la prânz?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!