Sari la conținut

Ce sport face copilul tau?

Este mai mult decat necesar pentru dezvoltarea generala armonioasa a copilului ca acesta sa practice un sport. Nu este neaparata nevoie de perfeormanta, dar o activitate fizica intr-un cadru organizat este aproape obligatorie pentru copilul tau.

Iata cele mai bune alternative si beneficiile pe care fiecare in parte le aduce.

De ce trebuie sa faca un sport? Cand trebuie sa inceapa? Un sport intr-un cadru organizat inseamna diciplina, reguli, dezvoltare fizica si psihica sanatoasa. Rigorile impuse de activitatea fizica sunt ca matematica pentru creier: organizeaza, disciplineaza, invata ce este logica si este temelia unui om puternic fizic si psihic. Cand? De regula incepand de la varsta de 3-4 ani un copil poate face miscare intr-un cadru organizat.

Inot. Apa ajuta la dezvoltarea abilitatilor fizice si motorii. Inainte de 6 ani, copilul nu poate inota cu adevarat bine dar lectiile de inot sunt oricum binevenite. Adevaratele beneficii se vad dupa varsta de 8-10 ani

Echitatie. Colaborarea cu un animal nobil cum este calule ste mai mult decat beneficia pentru copil. Un copil poate incepe practicarea acestui sport dupa varsta de 4 ani. Sportul dezvolta bune abilitati de orinetare. In plus copilul reguli esentiale de siguranta.

Dans. Desi nu pare este un sport foarte serios. Este bine venit si pentru fete si pentru baieti si se poate incepe inca de la 4 ani. Avantajele sunt acelea legate de controlul corpului, dezvoltarea organizarii si a capacitatii de a asculta, dezvoltarea acuitatii vizuale si acustice si a bunei coordonari motorii. Abilitatile raman pe tot parcursul vietii.

Gimnastica. Acest sport asigura o buna dezvoltare a corpului, a abilitatilor motorii, simtul de observatie si de exprimare a emotiilor. Gimnastica este un sport complet cu mari beneficii.

Ce sport face copilul tau?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro