Sari la conținut

Chec cu pere

Checul cu pere este una dintre cele mai fine prajituri, cu o culoare minunata, de soare tomnatic. In reteta de fata va avea si ingrediente care il vor face foarte sanatos.

 

Ingrediente

100 gr crupe de gris

140 gr faina de grau

un pachetel praf de copt

un ou

120 gr zahar cafeniu

120 gr unt

180 gr iaurt

100 gr smantana

250 gr pere

 

Pentru crusta: 100 gr faina, 60 gr unt, 60 gr zahar. Puteti pune si o lingutita de scortisoara, ca sa aduca gustul craciunului.

 

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 de grade.

Amestecati crupele de gris cu praful de copt. Bateti un ou si amestecati, pe parcurs, cu zaharul brun. Adaugati untul, iaurtul, smantana si faina amestecand incontinuu. Curatati para de coaja si miez si o taiati bucatele, dupa care o amestecati in aluat.

Separat amestecati faina cu zaharul. Adaugati peste untul topit. Framantati pana cand capata o consistenta faramicioasa. 

Ungeti formele de chec cu unt. Turnati aluatul si pe deasupra presarati crusta faramicioasa. Lasati la cuptor 20-25 de minute.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!