Sari la conținut

Chec cu prune si migdale

Deseori ne este greu sa ii facem pe copii sa manance prajituri cu fructe. Nu insa si cand este vorba despre checul cu prune. 

 

Ingrediente necesare

160 gr faina

100 gr migdale maruntite, nuci

un pachetel de praf de copt

un ou

100 gr zahar

250 ml lapte

125 gr unt

250 gr prune

Cum se prepara

Incepeti prin a incalzi cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol puneti faina, migdalele, prunele taiate marunt, praful de copt si un strop de sare. Separat bateti oul si zaharul. Apoi il incorporati in faina. La sfarsit adaugati untul. Turnati laptele peste faina astfel incat sa se formeze un aluat omogen.  

Ungeti formele pentru chec cu un pic de unt si nu le umpleti la mai mult de 2/3 din volum. Se tin in cuptor 20-25 de minute.

Puteti sa il serviti cald si cu un pic de frisca pe deasupra. 

 

Aceasta este varianta usoara. Pentru varianta profesionista aveti aceasta reteta.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!