Sari la conținut

Clasele cu predare in limbi straine, foarte solicitate

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, la Sibiu, despre inscrierea in clasa pregatitoare, ca au fost "foarte multe solicitari pentru scolile cu predare in alta limba", fiind suplimentat numarul de clase acolo unde inspectoratele scolare au promis ca asigura "cadre specializate".

Remus Pricopie a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, ce se va intampla din clasa a cincea cu copiii care s-au inscris acum la clase cu predare in limba germana, daca vor avea, de exemplu, profesori de fizica sau alte materii care sa le predea in limba respectiva. "Am avut anul acesta foarte multe solicitari pentru scolile cu predare in alta limba sau cu program in doua limbi si eu cred ca acesta este un lucru bun. Faptul ca parintii sunt interesati ca educatia copiilor lor sa se faca intr-o astfel de scoala, cred ca este bine. Noi am luat si masuri imediat acolo unde s-a putut si ma refer si la clase, si cadre didactice si am facut suplimentare de clase in toate judetele", a declarat Remus Pricopie.

Acesta a mai fost intrebat cum va fi rezolvata problema acestor clase dupa trecerea in ciclul gimnazial si a raspuns ca suplimentarea claselor s-a facut acolo unde inspectoratele scolare au garantat asigurarea personalului specializat.

De facut inainte de inceputul scolii

 


"Ministerul Educatiei a cerut inspectoratelor sa analizeze in ce masura este fezabila cresterea numarului de clase, inclusiv din perspectiva cadrelor didactice. in momentul in care un inspectorat scolar si-a asumat cresterea numarului de clase, asta inseamna ca si-a asumat si asigurarea cadrelor specializate, lucru care se va intampla peste cinci ani", a sustinut ministrul Educatiei.

Acesta a adaugat ca inspectoratele scolare au la dispozitie cinci ani pana cand copiii inscrisi acum in clasa pregatitoare vor ajunge in clasa a cincea, pentru a face "selectia de cadre".
 in judetul Sibiu reprezentantii Inspectoratului scolar Sibiu au vorbit despre "un record" de inscrieri la clasele cu predare in limba germana, doar in municipiul Sibiu inscriindu-se, in prima etapa, peste 360 de elevi pentru 250 de locuri disponibile.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!