Sari la conținut

Consumul de merișoare, la copii: 6 beneficii uimitoare

Beneficiile consumului de merișoare la copii sunt numeroase, deoarece acestea sunt pline de nutrienți necesari pentru o creștere și o dezvoltare sănătoasă. În plus, merișoarele au câteva proprietăți benefice care ajută la rezolvarea multor probleme de sănătate, la menținerea sănătății dentare, la gestionarea obezității și la prevenirea infecțiilor tractului urinar.

Beneficiile consumului de merișoare, la copii includ următoarele:

Merișoarele conțin mulți nutrienți

O jumătate de cană de merișoare îi oferă copilului 10% din valoarea zilnică de vitamina C. Merișoarele sunt bogate în minerale precum cuprul, mangan și potasiu.

Merișoarele sunt bogate în antioxidanți

Merișoarele conțin antioxidanți precum proantocianidine, flavonoide și vitamina A. Acești compuși ajută la întărirea sistemului imunitar.

Merișoarele previn bolile cardiovasculare

Polifenolii din merișoare vor reduce riscul de boli cardiovasculare. Merișoarele previn acumularea trombocitelor și reduc tensiunea arterială prin mecanismul antiinflamator.

Merișoarele previn infecțiile tractului urinar

Merișoarele sunt cunoscute pentru tratarea și prevenirea infecțiilor tractului urinar la copii și adulți. Merișoarele ajută la eliminarea bacteriilor E. coli din vezică, prevenind astfel infecția tractului urinar.

Merișoarele promovează îngrijirea dentară

Copiii nu acordă întotdeauna importanță sănătății dentare, însă includerea merișoarelor în dieta lor poate ajuta la o sănătate dentară mai bună. Nimic nu se compară cu spălatul regulat pe dinți și reducerea băuturilor și alimentelor zaharoase, dar conform cercetătorilor, merișoarele previn parodontoza și cariile.

Merișoarele previn obezitatea

Obezitatea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni de sănătate la copii. S-a demonstrat că dietele bogate în fibre reduc riscul de obezitate la copiii. Merișoarele sunt o sursă bună de fibre, de care poate beneficia și sistemul digestiv al copilului tău.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!