Sari la conținut

Copilul are rău de mașină? Iată 8 sfaturi pentru a preveni acest lucru

Prevenirea răului de mașină este una dintre sarcinile prioritare pentru părinți atunci când pleacă la drum cu copilul. Răul de mașină/ răul de mișcare poate dura până la împlinirea vârstei de aproximativ 12 ani și dispare, treptat, la maturitate.

Dacă și copilul tău are rău de mișcare atunci când călătoriți cu mașina, poate vrei să iei în considerare câteva lucruri care ajută la prevenirea răului de mașină. Iată 8 sfaturi pentru a preveni răul de mașină:

Fii atentă la ce mâncare consumă copilul înainte de călătoria cu mașina

Nu-i oferi copilului o cantitate prea mare de mâncare înainte de a merge cu mașina, dar nici nu-l lăsa să călătorească pe stomacul gol. În ambele cazuri poate apărea răul de mișcare. Oferă-i o gustare ușoară: biscuiți, pâine prăjită sau cereale. Bomboanele cu ghimbir sau lămâie sunt o opțiune bună pentru prevenirea greței.

Poziționează copilul pe centrul banchetei din spate

Poziționarea copilului în mașină este esențială în prevenirea răului de mașină. Așează copilul pe mijlocul banchetei din spate, pentru a putea privi în față și nu în lateral.

Pornește ventilația în mașină

Căldura agravează răul de mișcare în mașină. Prin urmare, ține geamurile deschise pentru a permite aerului să circule.

Distrage-i atenția copilului în timpul călătoriei

Încurajează copilul să cântați împreună cântecelul lui preferat sau să-ți recite o poezie. De asemenea, îi poți spune povești amuzante sau îi poți spune câteva ghicitori.

Condu cu atenție

Felul în care conduci influențează semnificativ răul de mișcare. Șoferul trebuie să conducă lin și să evite accelerarea sau frânarea bruscă.

Fă câteva opriri

Dacă ai de mers mult timp cu mașina, este indicat să faci câteva opriri frecvente, la fiecare 2-3 ore, pentru a lua o gură de aer. În plus, este o ocazie bună pentru o gustare și hidratare.

Evită utilizarea ecranului

Utilizarea tabletelor sau a telefoanelor mobile în timpul călătoriei cu mașina crește riscul de rău de mișcare. Din acest motiv, trebuie evitate activitățile în care copilul își fixează ochii pe un obiect din apropiere, precum cititul sau jocurile video.

În mod ideal, ar trebui să îl încurajezi pe cel mic să-și concentreze privirea asupra obiectelor îndepărtate, cum ar fi cerul sau munții.

Menține copilul hidratat

Apa previne răul de mișcare, așa că este indicat să te asiguri că micuțul tău este hidratat pe tot parcursul călătoriei cu mașina. Evită să-i oferi copilului băuturi răcoritoare sau băuturi care conțin cofeină.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!