Sari la conținut

Copilul tău are boala gură-mână-picior? Iată ce ne sfătuiește medicul specialist

Boala gură-mână-picior este un virus extrem de contagios. Acesta se poate răspândi prin picături respiratorii, prin contact de la persoană la persoană și atingerea unui obiect contaminat.

Dr. Nipunie Rajapakse, specialist în boli infecțioase pediatrice la Centrul pentru copii al Clinicii Mayo, spune că boala gură-mână-picior este, de obicei, o boală a copiilor mici, sub cinci ani. Cu toate acestea, te poți infecta cu acest virus la orice vârstă.

„Boala gură-mână-picior este răspândită prin picături respiratorii”, spune dr. Rajapakse. „Se poate răspândi și prin scaunul unei persoane infectate. De aceea, spălarea mâinilor este importantă. Din acest motiv, ea se răspândește destul de ușor, mai ales în locurile în care sunt mulți copii mici. Boala poate avea simptome destul de dureroase și incomode, în special leziunile din spatele gâtului care pot face dificil procesul de mâncat”, spune dr. Rajapakse.

Medicul adaugă: „Dacă cel mic prezintă dureri sau disconfort din cauza erupției cutanate, îi poți administra ibuprofen sau paracetamol. De asemenea, asigură-te că cel mic este hidratat și că bea multe lichide.”

Nu există tratamente specifice pentru tratarea acestei boli, dar există lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta copilul să se simtă mai bine. Solicită asistență medicală dacă semnele sau simptomele copilului se agravează după câteva zile de la apariția bolii.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!