Sari la conținut

Copilul tău este stresat, pentru că urmează să înceapă școala? Iată câteva sfaturi care ajută la eliminarea stresului

Revenirea la școală creează un amestec de emoții pentru copii. S-ar putea ca ei să aștepte cu nerăbdare să-și revadă prietenii și să participe la activitățile extrașcolare sau s-ar putea simți stresați de noile materii pe care urmează să le studieze.

Copiii cu performanțe școlare superioare vor să se descurce bine în fiecare an școlar, ceea ce le poate crește nivelul de stres.

Iată câteva strategii de ameliorare a stresului, pentru a-ți ajuta copilul să gestioneze reîntoarcerea la școală

Discută cu copilul

Părinții au intenții bune când le spun copiilor să nu-și facă griji. Este modul adulților de a liniști pe cineva cu mai puțină experiență de viață.

Discută cu copilul tău și lasă-l să-ți dezvăluie gândurile lui. Spune-i că este în regulă să se simtă așa și că îl vei ajuta cu orice are nevoie.

Stabilește un program pentru teme


Volumul de muncă intens este adesea principalul factor de stres pentru elevii care încep un nou an școlar. Elevii care au așteptări mari tind să aibă dificultăți în ceea ce privește prioritizarea sarcinilor. Încurajează copilul să-și creeze un program săptămânal de teme.

Ajută-ți copilul să planifice toate extracurricularele pe un calendar și să evidențieze toate intervalele de timp libere pentru a le rezerva pentru teme. Acest lucru îi va arăta că va avea timp să finalizeze totul, atâta timp cât va respecta programul.

Programează timp și pentru joacă


Activitatea socială este o parte importantă a dezvoltării copilăriei. Cu toate acestea, copiii cu performanțe superioare pot sări peste activitățile sociale pentru a se concentra pe temele școlare. Deși cu toții dorim ca micuții noștri să acorde prioritate educației lor, nu vrem ca ei să rateze timpul petrecut cu prietenii.

Personalizarea rechizitelor școlare

Cumpărarea rechizitelor școlare sunt o parte din rutina sezonului de reîntoarcere la școală, dar poate fi adresea și o activitate stresantă. Cumpărăturile de reîntoarcere la școală semnalează sfârșitul verii și acest lucru poate declanșa anxietate pentru mulți copii.

Lasă copilul să-și aleagă caietele preferate, ghiozdanul și orice alte consumabile îi plac. Poți cumpăra chiar și autocolante, pentru decorarea caietelor.

Obiceiuri de eliberare a stresului


Roagă copilul să-și scrie grijile într-un jurnal, timp de 15 minute pe zi. Acest lucru este o modalitate excelentă de reducere a stresului. De asemenea, poți merge cu copilul la o plimbare în fiecare seară. Relaxați-vă împreună și discutați despre gândurile lui.

Creează un zid al anxietății

Poți folosi o tablă de plută pe care copilul poate să-și noteze toate grijile legate de școală. Pe măsură ce anul școlar avansează, poți vorbi cu copilul despre cum și-a depășit una dintre griji și o poți scoate de pe perete.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!