Sari la conținut

Cum cumperi corect haine pentru copii

Fiecare nou anotimp te duce in magazinele de hainute pentru copii. Pentru ca ei cresc atat de repede incat rareori le vin hainutele cumparate sezonul trecut. Cum sa cumperi cele mai bune hainute pentru copii?

 

In primul rand trebuie sa te gandesti la siguranta lor.

Nu cumpara haine care au snururi in regiunea capului sau gatului.

Nu cumpara haine din materiale sintetice. Ele sunt mult mai usor inflamabile si in contact cu pielea pot provoca eruptii. Fii atenta la etichete care contin: acrilul, poliesterul, nailonul, raionul (vascoza), acetatul, triacetate si ocoleste acele haine. Este indicat sa cumperi haine din bumbac, lana, in, canepa, matase.

Alege haine viu colorate - iti va fi mai usor sa il reperezi atunci cand se joaca in parc printre mai multi copii.

 

Urmeaza criteriul confortului

Cumpara haine in care copii se misca usor. Ei sunt intr-o permanenta alergare, asa ca nu lua haine care ii impiedica. In orice ar fi ei trebuie sa se poata catara, de exemplu.

Sa fie foarte usor de imbracat si dezbracat. Dupa varsta de 3 ani copiii vor incepe sa isi doreasca sa se imbrace si sa se dezbrace singuri. Asa ca tine cont de asta cand alegi hainele. De exemplu, pantalonii sa aiba in talie elastic si nu siret. Pantofii sa fie cu arici. Ei nu vor putea de la inceput sa umble cu sireturi, nasturi sau fermoare, asa ca pe cat posibil nu lua haine care folosesc aceste sisteme de prindere.

 

Rezistenta hainelor

Daca nu cumperi haine rezistente poti avea surpriza ca din doua iesiri afara sa fie bune de carpit. Ele trebuie sa faca fata la a fi tarate pe jos. Copiii stau foarte mult in genunchi si se trag unul pe altul de haine. La fel, se si agata de obiecte si se elibereaza prin tragere. Asa ca mare atentie la cusaturi si calitatea materialului. O hainuta ieftina poate insemna ca saptamana viitoare te duci sa cumperi alta la fel.

De cea mai buna calitate nu trebuie sa fie hainutele de ocazie, ci cele purtate zi de zi. 

Hainutele de iarna pot fi cu un numar mai mari. In acest fel poti pune straturi in plus pe dedesubt daca este nevoie si sunt sanse mari sa le poti folosi si anul viitor.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!