Sari la conținut

Cum învățăm copilul că răzbunarea este greșită

Sunt atât de multe lucruri cu care te confrunți atunci când ești părinte, încât, uneori, situațiile pot deveni copleșitoare. Ca părinți, trebuie să ne învățăm copiii să fie empatici, generoși, să fie răbdători și buni cu persoanele din jurul lor.

Dar ce facem când copilul are de-a face cu o situație mai puțin plăcută și vrea să se răzbune pe copilul care i-a luat jucăria?

Răzbunarea este un termen pe care mulți dintre părinți evită să-l folosească cu copiii lor. În cazul în care copilul vrea să se răzbune, este important să te asiguri că micuțul tău a înțeles că răzbunarea nu va rezolva lucrurile și că există alte modalități de rezolvare a conflictelor, care nu îi vor afecta sănătatea mentală.

De ce răzbunarea îl face pe copil să se simtă bine?

Chiar și ca adulți, când cineva ne greșește, primul nostru instinct este să ne gândim la o modalitate prin care să ne răzbunăm pe persoana care ne-a rănit. Nu există niciun motiv să credem că se întâmplă la fel și cu copiii noștri.

Potrivit Medical Xpress, a fost realizat un studiu care a constatat că atunci când oamenii se gândeau la răzbunare, o scanare a creierului a arătat un răspuns biologic la ideea de răzbunare. Cu toate acestea, un alt studiu a arătat că, dacă răzbunarea a fost făcută, starea de spirit a unei persoane a fost afectată negativ imediat după acțiunea de răzbunare. Așadar, este în interesul nostru, ca și părinți, să ne învățăm copiii să evite răzbunarea.

Copilul trebuie să înțeleagă că răzbunarea este dureroasă

Când un copil caută să se răzbune, este pentru că a fost rănit, dar cel mai bun lucru pe care îl poți face când copilul tău se află în această situație este să-i arăți dragoste și empatie.

Dacă micuțul tău a fost nedreptățit, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îi arăți dragoste. Întreabă-l dacă vrea o îmbrățișare de la tine. Acest lucru îl va ajuta să se calmeze, deoarece atunci când copiii simt că sunt iubiți, sentimentele lor de rănire vor dispărea.

Comunicarea poate evita nevoia de răzbunare a copilului

Părinții sunt exemplul pentru copiii lor. Dacă micuțul tău te vede că acționezi răzbunător față de altcineva, îți va urma exemplul. Este important să-ți înveți copilul că alegerea cuvintelor potrivite sunt mult mai eficiente în rezolvarea conflictelor. Când comunicăm cu cineva care ne-a rănit, acest lucru ne poate ajuta să ne asigurăm că sentimentele noastre sunt auzite și că am fost înțeleși.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!