Sari la conținut

Cum învățăm copilul să se spele singur?

Există întotdeauna sarcini pe care o mamă trebuie să le îndeplinească pentru a se asigura că micuțul ei este îngrijit corespunzător. Și aici ne referim la mâncare, haine curate și o igienă bună.

Serile de băiță sunt foarte distractive pentru copii, însă pentru mămici s-ar putea să nu fie la fel. Dacă micuțul tău este suficient de mare, este momentul să îl înveți cum să se spele singur.

Iată cum îți poți învăța copilul să facă baie singur:

Ia măsuri de siguranță

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că micuțul tău este în siguranță, cât face baie. Asigură-te că cel mic întelege că trebuie să stea în cadă și că baia nu este un moment bun pentru a-și exersa respirația sub apă.

Cantitatea adecvată de folosire a produselor de baie

Este necesar să-ți înveți copilul cât produs să folosească. Dacă micuțul tău folosește tot gelul de duș la o singură baie, nu doar că va face prea multă spumă și crește riscul de accidentare, ci va fi și foarte dificil să se clătească.

Spălarea corectă a părului

Unul dintre cei mai dificili pași în ceea ce privește băița copilului este spălarea părului. Dacă micuțului tău încă îi este foarte dificil să-și spele singur părul, ai putea să-i vii în ajutor. Lasă-l pe el să-și clătească șamponul din păr.

Jucării pentru baie

Potrivit Smart Parenting, dacă o mamă vrea să-și pregătească copilul să se spele singur, va trebui ca cel mic să exerseze pe o păpușă sau pe o jucărie. Copilul poate exersa curățarea jucăriei, iar apoi va ști să se spele singur.

Fără baloane de săpun

Când îți înveți copilul să-și clătească părul, spune-i că trebuie să facă acest lucru până când dispar toate baloanele de săpun.

Acordă atenție părților importante ale corpului

Învață-ți copilul să-și spele toate părțile corpului, inclusiv gâtul, urechile, axilele și zonele genitale. Aceste zone pot colecta multă murdărie și trebuie spălate temeinic.

Produsele de îngrijire

Când ne spălăm, există lucruri pe care le putem folosi pentru a face acest proces mai ușor. Putem folosi bureți de baie sau cârpe speciale. Învață-ți copilul la ce se folosesc aceste lucruri. El ar trebui să aibă un burete de baie pentru față și unul pentru corp. Acest lucru ajută la prevenirea răspândirii murdăriei și a bacteriilor.

Uscarea părului și a corpului

Ultimul pas pe care cel mic trebuie să-l urmeze este uscarea părului și folosirea prosoapelor. Arată-i copilului cum trebuie să folosească corect un prosop și cum să-și usuce părul.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!