Sari la conținut

Cum inveti copilul despre emotii

In fiecare ora ne lovim de emotii, ale noastre si ale celorlalti. Si capacitatea de a le recunoaste si intelege este esentiala pentru a ne descurca in viata. Asa ca este firesc sa te intrebi cum il inveti pe cel mic despre emotii.

1. Prima cale, cea mai simpla, este sa profiti pentru apetitul sau de a vedea filmulete pe youtube. Puteti sa le vedeti impreuna si sa discutati despre fiecare emotie in parte.

Mie imi place mult acest video fiindca este simplu si fiindca emotiile se simt si in trasaturile fetei si in tonul vocii. In plus, atinge si emotii mai nuantate decat vesel / trist.

2. Nu uitati nici de cantecelele despre emotii

Stiti deja clasicul

"If you're happy and you know it" - clap your hands
"If you're mad and you know it" - stomp your foot
"If you're sad and you know it" - cry a tear
"If you're hungry and you know it" - rub your tum
"If you're tired and you know it" - give a yawn
"If you're antsy and you know it" - jump up and down
"If you're shy and you know it" - peek through your hands
"If you're silly and you know it" - giggle and twist
"If you're loved and you know it" - hug your mom
etc
 
Insa poti gasi multe altele, pana la urma muzica este despre emotii, nu? Iti arat mai jos unul care mi-a placut mie pentru ca vorbeste despre faptul ca este in regula sa simti emotii cat mai variate.
 
 
3. Nu in ultimul rand este joaca cu emotiile. Faci cartonase cu diferite emotii si ii pui pe copii sa traga un cartonas si apoi sa imite emotia respectiva. Ca in video de mai jos.
 
 
Pasul urmator este sa-i invatati cum sa procedeze, ce sa spuna, daca celelalt are o anumita emotie. Poti folosi pentru asta orice jucarii de care copilul este atasat, asa fiind mult mai inclinat sa se gandeasca la cum s-ar putea simti respectiva jucarie.
 
Si, nu uitati, emotiile din viata reala sunt cele mai importante, asa ca, de fiecare data verbalizati cum va simtiti voi, cum se simte copilul sau cum se simt cei din jur si din ce cauza.
 
 
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!