Sari la conținut

Cum prezici succesul copilului tau in viata: Marshmallow Test

Toate mamele isi doresc sa creasca copii care sunt independenti, fericiti si priviti de catre ei si altii ca oameni de succes. Sarcina este atat de coplesitoare incat adesea nici macar nu stii de unde sa incepi. Speri ca vei reusi, pas cu pas, sa cladesti din pitic un om de care si tu si el sa fiti mandri.

In tot acest puzzle va mai aducem o piesa: importanta capacitatii de a nu alege castigul imediat. Avem tot felul de opinii despre ce anume ne aduce succesul: inteligenta, inteligenta emotionala, mediul, relatiile. Dar se pare ca mai important decat toate acestea este sa nu alergi dupa satisfactia imediata.

Un studiu facut de Universitatea din Stanford care s-a intins pe zeci de ani a demonstrat ca copiii capabili sa amane placerea imediata pentru una mai mare ulterioara au mai mult succes ca adulti.

Ideea studiului este urmatoarea: copii intre 4 si 6 ani sunt pusi singuri intr-o camera fara vreo alta distractie decat o farfurie cu o prajiturica. Li se spune ca daca nu o mananca timp de 15 minute, dupa ce trec acestea, vor primi inca una. La primul experiment, in 1970, au participat 600 de copii. O mica parte dintre ei au mancat prajitura imediat. Un sfert au rezistat toate cele 15 minute ca sa mai primeasca inca una.

Cam asa arata un astfel de experiment modern.

In 1988 fostii copii care au participat in anii 70 la studiul Stanford au fost intervievati, atat ei cat si persoanele apropiate. S-a observat ca cei care au fost capabili sa astepte pentru o recompensa mai mare aveau note mai bune la scoala si erau priviti bine de toata lumea. In 2011 s-a demonstrat printr-un studiu asupra creierului ca cei care nu au putut sa se abtina sa manance prajitura sunt mai inclinati sa devina dependenti de lucruri nocive.

Nici adultii nu se descurca prea bine la acest test :)

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!