Sari la conținut

Cum să-ți înțelegi mai bine copilul de 2 ani. Iată 4 sfaturi

Mulți părinți discută despre faptul că vârsta de 2 ani este o etapă dificilă sau chiar descuranjantă din viața copiilor lor. Adevărul este că poate părea aproape imposibil să reușești să-ți înțelegi copilul de 2 ani.

Nu avem cum să înțelegem lumea unui copil dacă privim din punctul de vedere al unui adult. Ca și adulți, trebuie să fim mai flexibili.

Cum poți să-ți înțelegi mai bine copilul de 2 ani? Iată ce trebuie să știi:

Copilul tău nu înțelege limitele

Micuții au tendința de a-și testa părinții. Ei stau și analizează ce se întâmplă dacă lovesc cu piciorul o masă. Se joacă cu mâncarea, își împrăștie jucăriile și refuză să le ridice. Cea mai bună opțiune este să ignori comportamentul greșit și să îl încurajezi pe cel corect.

► Citește și: Cum să stabilești limite pentru copilul tău, fără să folosești exigența, frica sau rușinea

Copilul nu înțelege dimensiunea pedepsei

De multe ori s-ar putea să simți că este imposbil să-ți înțelegi copilul de 2 ani. Pur și simplu ți-a epuizat toată răbdarea și acum nu știi ce să faci. Dacă îl ameninți, nu pare să-i pese prea mult. Însă, când vei continua amenințările, el va începe să plângă. Dacă tu crezi că puiu tău nu înțelege sau nu poate să facă diferența dintre afirmativ și negativ, te înșeli. El pur și simplu nu știe consecințele acțiunilor sale și nici cât de mare este pedeapsa.

Copilul nu arată recunoștință

Se poate întâmpla să-i faci un cadou mai mare copilului tău, iar reacția lui să te lase puțin nedumerită. Nu-ți face griji. Nu este din cauză că nu este fericit sau nu se bucură de cadou, ci este vorba despre faptul că este depășit de sentimente noi, pe care nu le-a mai întâlnit niciodată: recunoștință și fericire imensă.

► Citește și: 5 lucruri aparent inocente pe care părinții le spun copiilor și care îi pot afecta emoțional pe cei mici, în viitor

Copilul îți dă răspunsuri scurte sau incomplete

Dacă puiul tău, deși este vorbăreț, îți răspunde doar la întrebări concrete, relaxează-te. Aceasta este o reacție obișnuită la această vârstă. Copilului tău îi este greu să rezume sau să sintetizeze frazele atunci când se confruntă cu o întrebare deschisă, care necesită o dezvoltare ulterioară. Prin urmare, din moment ce nu știe de unde să înceapă, alege să tacă. Soluția este simplă: pune întrebări mai specifice și mai puțin deschise.

► Citește și: De ce nu ar trebui să insistăm în a ne învăța copiii mici să împartă

După cum observi, fiecare dintre comportamentele micuțului tău are câte un motiv în spate. Încearcă să-ți păstrezi calmul pentru a-ți putea înțelege copilul de 2 ani.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!