Sari la conținut

Cum să-ți înveți copilul să fie politicos? 9 pași!

Observ, cu tristețe, tot mai mulți tineri care vorbesc urât, se poartă total necivilizat în public și cu alți semeni de-ai lor sau sunt total lipsiți de empatie. Este doar o măsură de teribilism adolescentin sau e vorba de lipsa de educație de acasă?

Cum să înveți un copil să fie plin de tact și prietenos, astfel încât să știe să respecte limitele altor oameni, să nu permită să le încalce pe ale lui și, de asemenea, cum să-i cultivi politețea?

Politețea este o trăsătură de caracter care ține de moralitate și comportament într-o societate civilizată. Pe vremuri, existau școli și profesori de etichetă și conduită, iar nivelul de politețe și educație îți garanta un loc destul de sus în ierarhia socială.

Astăzi educația rămâne responsabilitatea părinților și a celor 7 ani de acasă. Școala nu mai este deloc un mediu unde copilul tău ar putea învăța să se comporte, din contră, acolo el trebuie deja să știe majoritatea formulelor de politețe și limitele care se impun în societate. (...) Citește mai mult pe www.taticool.eu
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!