Sari la conținut

De câte îmbrățișări pe zi are nevoie un copil?

Ca părinți, știm că bebelușilor noștri le place să fie ținuți în brațe cât mai mult, iar copiilor le place să fie îmbrățișați. Chiar și copiii mai mari au nevoie de îmbrățișări regulate din partea noastră.

Îmbrățișările eliberează oxitocină („hormonul iubirii”) și există dovezi care sugerează că îmbrățișările pot scădea tensiunea arterială și pot reduce severitatea bolii.

De ce sunt importante îmbrățișările pentru copii și părinți?

Autorul și terapeutul de familie Virginia Satir a transmis: „Avem nevoie de 4 îmbrățișări pe zi pentru a supraviețui, de 8 pentru a ne putea menține și de 12 pentru a crește.”

Studiile au descoperit că afecțiunea părinților oferă beneficii importante copiilor. Afecțiunea primită din partea părinților ajută copilul să devină mai rezistent și încrezător, pe tot parcursul vieții.

Una dintre cele mai bune moduri de a-ți exprima afecțiunea ca părinte este prin îmbrățișarea copilului.

„Îmbrățișările sunt un simbol al iubirii și al afecțiunii și reprezintă o modalitate simplă de a arăta o emoție pozitivă”, spune Diane Franz, psiholog la Spitalul de Copii din New Orleans.

Ea a adăugat: „Îmbrățișările transmit un nivel de familiaritate între persoanele implicate și, de obicei, reflectă o relație pozitivă.”

Nu există limită atunci când vine vorba de îmbrățișări

„Nu există un număr de îmbrățișări de care copilul are nevoie, zilnic”, spune dr. Franz. Ea adaugă că, de regulă, copiii mai mici caută în general mai multe îmbrățișări decât copiii mai mari.

O recenzie din 2019 publicată în Developmental Cognitive Neuroscience a constatat că îmbrățișările în copilăria timpurie au efecte pozitive puternice asupra dezvoltării, învățării, atașamentului și reglării sociale.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!