Sari la conținut

De ce plânge copilul, după ce a căzut? Iată motivele întemeiate

Copiii sunt predispuși să cadă și să se rănească, pentru că ei încă lucrează la abilitățile lor de coordonare, ceea ce înseamnă că au un echilibru destul de slab. Ei învață despre riscul asumat, așadar, cei mici pot face lucruri periculoase. Dacă părinții nu sunt cu ochii pe ei în permanență, multe lucruri rele s-ar putea întâmpla în doar câteva secunde.

De ce plânge copilul, după ce a căzut?

Copilul plânge pentru că îl doare

Plânsul este o reacție instantanee la durere, așa că, dacă cel mic a căzut și s-a lovit, este normal să plângă.

Copilul plânge pentru că nu este ceva ce poate controla

Copilul nu ar trebui pedepsit pentru ceva ce nu se afla în controlul lui. Plânsul din cauza durerii fizice este un reflex și ar trebui lăsat să se întâmple.

Copilul plânge pentru a te atenționa că s-a întâmplat ceva cu el

Când copiii sunt încă mici, ei lucrează la cum să-și comunice nevoile părinților, iar plânsul este metoda lor de bază care, aparent, funcționează. Potrivit Raising Children, majoritatea mamelor pot face diferența dintre un scâncet și un plâns de durere al copilului.

Copilul plânge atunci când corpul reacționează

Corpul are propriul mod de a face față diferitelor lucruri care ni se întâmplă, iar aici includem și durerea. Plânsul poate fi o modalitate sănătoasă pentru organism de a face față durerii pe care o simte copilul. Totodată, plânsul ne ajută la gestionarea sentimentelor.

Când copilul plânge, i se dezvoltă empatia

Empatia este o abilitate importantă, iar copiii încep să învețe despre ea de la o vârstă foarte fragedă. Când unui copil i se permite să plângă, acest lucru îl poate ajuta la dezvoltarea empatiei.

Plânsul este benefic pentru organism

Potrivit Healthline, plânsul are beneficii pentru corpul nostru. Cercetările anterioare au arătat că, atunci când o persoană plânge, corpul eliberează endorfine și oxitocină. Aceste substanțe chimice naturale pot ajuta la ameliorarea stresului emoțional.

Copilul plânge pentru că are anumite nevoi

Copiii au nevoi, iar plânsul este cel mai bun mod de a te asigura că nevoile lor sunt satisfăcute. Când nevoile lor sunt satisfăcute, ei vor învăța cum să satisfacă nevoile altora.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!