Sari la conținut

"Degetele COVID" – cel mai recent simptom de COVID-19. Apare, în general, la copii

Un nou simptom, total diferit de ceea ce am auzit până acum, ar putea trăda infecția cu coronavirus.

Este vorba despre așa numitele COVID Toes, despre care medicul Mihai Craiu susține că "reprezintă leziuni localizate la degetele de la picioare, mai ales ale copiilor. Se pare că ar putea fi produse ca urmare a unor leziuni ale vaselor de sânge din pielea zonei respective. Aceste umflături, de culoare violacee, produc senzația de mâncărime și apoi evoluează ca o mică arsură, ce generează o bășică cu lichid în zona afectată", scrie medicul pe pagina de Facebook.

Dr. Amy Paller, dermatologul pentru Northwestern Medicine, a spus că a văzut imagini cu aproximativ 30 de cazuri ale acestei afecțiuni, supranumite de dermatologi COVID Toes (Degetele COVID).

Nu știm dacă are legătură cu COVID-19, dar este atât de comună acum, în timpul acestei pandemii, și apare la pacienții asimptomatici sau ușor infectați, ceea ce pare o coincidență prea mare să nu fie o manifestare a virusului pentru pacienții tineri, a spus Paller.

Mulți tineri au avut unele simptome virale, dar ușoare săptămâna trecută și ar putea fi un semn de vindecare. Nu vom ști exact asocierea până când nu vom putea testa acest lucru mai amănunțit, adaugă ea.

Un alt doctor dermatolog, Esther Freeman, de la Spitalul General Massachusetts din Boston, a declarat că a văzut cazuri similare.

Asociația American Academy of Dermatology, solicită, de asemenea, persoanelor din domeniul sănătății să se documenteze dacă vreun pacient cu COVID-19 dezvoltă astfel de manifestări dermatologice.

Din 90 până la 100 de rapoarte din prima săptămână, Freeman a spus că: aproape jumătate dintre pacienți au prezentat astfel de leziuni la picioare sau la mâini. Pentru unii dintre ei, dar nu pentru toți, acesta a fost singurul simptom.

Lista potențialelor simptome ale coronavirusului continuă să evolueze pe măsură ce cresc cunoștințele despre acest virus.

Întrebat în timpul unei informări de presă, directorul Departamentului de Sănătate Publică din Illinois, Dr. Ngozi Ezike, a recunoscut posibilitatea ca erupțiile cutanate să poate fi un nou simptom al coronavirusului.

La început am spus că simptomele acestui virus includ tuse, febră, dificultăți în respirație, acum însă, observăm că simptomele încep să varieze, de la pierderea mirosului la roșeață în jurul ochilor, așa că există o mulțime de prezentări diferite ale acestui virus, a spus ea.

Continuăm să acumulăm informații despre acest virus și, prin urmare, nu mă miră dacă apar noi simptome, adaugă ea.

Sursa

Sursa foto: Images from Northwestern show the progression of "COVID toes" from April 3 (left) to April 6 (middle) to April 21 (right).
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!