Sari la conținut

Facilitate pentru părinți, introdusă de Guvern: 1500 lei, pentru copiii de creșă sau de grădiniță

Guvernul a introdus în decembrie o facilitate oferită de angajatori pentru părinții care au copii înscriși la creșă sau grădiniță. Conform acesteia, părinții pot primi un sprijin de maximum 1500 lei/lună, pentru plata taxelor la grădiniță sau la creșă.

Lunar, părinții români plătesc de la câteva sute de lei până la câteva mii de lei pentru a-și trimite copii la grădiniță sau la creșă, chiar și la stat, acolo unde se presupune că învățământul este gratuit. Costurile cele mai mari sunt, însă, la privat, acolo unde părinții dau chiar și 3000 de lei pe lună, pentru fiecare copil.

Anul acesta, părinții pot primi un sprijin pentru plata taxelor la grădiniță sau creșă chiar din partea angajatorului. Este vorba despre o nouă facilitate pentru românii care lucrează la firme plătitoare de impozit pe profit. Suma poate fi de maximum 1.500 de lei pentru fiecare copil, iar companiile își vor deduce banii din impozitul pe profit.

Cornel Grama, analist fiscal: "Banii ăștia nu vin de la Guvern, vin de la angajator și doar dacă el vrea. Deci este opțional. La salariat este un venit neimpozabil. Dacă angajatorul vrea să mărească salariul omului ca să nu plătească CAS, CASS, impozit, atunci poate să îi ofere această facilitate", susține Cornel Grama, analist fiscal.

Anul trecut, peste 530.000 de copii erau înscriși în grădinițele private și cele de stat, iar alți 30.00 în creșe.




 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!