Sari la conținut

Google pentru copii! Motor de căutare pentru prichindei

Site-ul Kiddle.co încearcă să fie o variantă Google pentru copii. Scopul dezvoltatorilor săi a fost să lanseze un motor de căutare sigur pentru cei mici, fără ca părinții să fie nevoiți să își facă griji în legătură cu ce ar putea găsi.

Potrivit dezvoltatorilor, atunci când copilul caută un cuvânt, primele trei rezultate vor fi pagini sigure și site-uri special create pentru copii, alese de editorii Kiddle. Apoi, rezultatele patru-șapte vor include materiale accesibile copiilor în ceea ce privește limbajul. Abia următoarele vor include și site-uri care sunt filtrate prin Google safe search, dar totuși destinate adulților, din cauza unui limbaj ceva mai greu de înțeles pentru copii.

Cu toate că cei care au dezvoltat Kiddle.co spun că motorul lor de căuatre este 100 % sigur, jurnaliștii de la Mirror au descoperit că poate fi afișat și conținut nepotrivit, cum ar fi o referință cu video-ul în care Khloe Kardashian vorbește despre scenele de sex, sau imagini nud cu Vanessa Hudgens.
Între timp, se pare că cei de la Kiddle.co au reușit să remedieze problemele semnalate, însă există șanse să mai apară astfel de inadvertențe.

Potrivit playtech.ro, e bine de știut și faptul că nu avem de-a face cu un spinoff Google, ci cu o companie terță care folosește funcția de safe search a Google. Încă un lucru de menționat ar fi faptul că nu stochează informații personale și șterge istoricul la fiecare 24 de ore.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!