Sari la conținut

Greșeli pe care fiecare părinte le-a făcut măcar o dată

Părinții fac tot posibilul să le ofere copiilor tot ce este mai bun pe lumea aceasta, dar uneori fac greșeli care îi pot afecta pe copii toată viața. De fapt, există un set de greșeli frecvente pe care părinții le fac când își cresc copiii.

  • Verificarea temperaturii copilului cu mâna

De obicei, corpul unui copil tinde să fie mai cald. Pentru a detecta o modificare a temperaturii copilului este imposibil de a face acest lucru folosindu-te de mână, de aceea este întotdeauna recomandat să folosești un termometru.
Pentru bebelușii mai mici de 3 luni, un termometru rectal îți va oferi temperatura exactă.

  • Stoc prea mare de scutece

Când ai o mică mașină de făcut caca în casă, este o idee foarte bună să te aprovizionezi cu multe scutece. Dar, în realitate, nu este altceva decât o risipă de bani. Bebelușii cresc foarte repede, iar dacă tu vei cumpăra prea multe scutece, riști să nu-i fie bune pentru că a crescut destul de repede.

  • Îi iei suzeta prea repede

Din teama că bebelușii lor vor cădea pradă infecțiilor urechii și problemelor dentare, mulți părinți le iau suzeta prea devreme. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, momentul potrivit pentru a separa bebelușii de micuța lor jucărie este de aproximativ 6 luni, nu mai devreme de atât.

  • Utilizarea tehnologiei pentru a ține copilul ocupat

Majoritatea părinților folosesc telefoane mobile, tablete și televizoare pentru a-și distra copiii, dar acest lucru este, de fapt, rău pentru sănătatea lor. Conform unui studiu, radiațiile de la aceste dispozitive afectează în mod direct creierul copiilor și crește riscul ca aceștia să dezvolte tumori.

  • Acoperirea picioarelor când copilul are febra

Transpirația este un mit major legat de febră și nu există dovezi că apar din cauza ei. Acoperindu-ți bebelușul când are temperatură, nu vei face decât să-l supraîncălzești. În loc să suprasoliciți copilul sau să îl acoperi cu o pătură, schimbă-l în haine ușoare și confortabile. Menține o temperatură normală în camera lui.

  • Înlocuirea scutecului imediat după ce bebelușul face pipi

Uneori, bebelușii fac pipi sau caca la intervale foarte mici de timp, iar dacă îi schimbi scutecul copilului în momentul în care el face pipi, riști să devii victimă! În plus, scutecele moderne au capacitatea de a absorbi lichidul timp de câteva ore, menținând în același timp pielea copilului uscată. Cel mai bine ar fi să aștepți puțin înainte de a schimba scutecul și de a curăța bebelușul.

  • Alimentarea excesivă cu lingurița

Potrivit medicilor, hrănirea copiilor cu lingurița este de fapt o modalitate greșită pentru sănătatea și dezvoltarea lor. În schimb, e recomandat ca părinții să-și lase copiii să mănânce singuri. Micuții care sunt hrăniți cu lingurița sunt mai predispuși să devină gurmanzi și să aibă o greutate excesivă pe măsură ce cresc. Pe de altă parte, copiii care mănâncă singuri în ritmul lor, vor deveni probabil mai sănătoși.

  • Cheltuirea excesivă a banilor pentru îngrijirea copilului

Copiii cresc foarte repede, așa că hăinuțele le vor rămâne în curând mici. În plus, nimeni nu vrea să arunce la gunoi hăinuțele nepurtate care au costat o avere.

  • Lovirea și amenințarea copiilor

Să te enervezi pe copil sau să ridici vocea nu este niciodată o soluție. De fapt, acest lucru nu face decât să creeze probleme. Potrivit psihologilor, cu cât țipi mai mult la copilul tău, cu atât mai puțin el te va asculta. Frica nu este o modalitate de a disciplina prichindeii. În loc să fii autoritară și să îi impui să facă anumite lucruri, încearcă să-i vorbești ca și cum ar fi un prieten.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!