Sari la conținut

Infecția cu streptococ A, la copii. Tot ce trebuie să știi despre ea

Dacă micuțul tău a avut vreodată o infecție a gâtului sau a pielii, este posibil să fi fost cauzată de bacteriile streptococice de tip A, care sunt extrem de contagioase și pot provoca o varietate de infecții, de la ușoare până la severe.

Ce infecții provoacă streptococul de tip A?

Faringita: Cea mai frecventă infecție cu streptococ de tip A este faringitia, care de obicei are simptome de febră și durere în gât. Este frecvent întâlnită în rândul copiilor și adolescenților de vârstă școlară.

Infecții ale pielii: Streptococul A poate fi responsabil și pentru anumite tipuri de infecții ale pielii, cum ar fi impetigo (bube dulci) și piele roșie, umflată și dureroasă.

Scarlatina: Bacteriile streptococi din grupa A pot provoca și o infecție numită scarlatină. Această infecție este cauzată de o toxină pe care bacteria o eliberează în organism.

Fasceita necrozantă: Fasceita necrozantă este adesea cauzată de bacteriile streptococi din grupul A. Este o infecție streptococică severă care ucide țesutul foarte repede. Sugarii și orice persoană cu afecțiuni cronice de sănătate, cum ar fi diabetul și bolile de rinichim sunt mai expuse riscului.

Sindromul de șoc toxic streptococic (STSS): STSS este o altă infecție rară cauzată de bacteriile streptococi din grupul A. Această boală gravă apare atunci când o toxină produsă de bacterii intră în organism. STSS provoacă simptome precum scăderea tensiunii arteriale, creșterea ritmului cardiac și respirația rapidă.

Care sunt simptomele infecției cu streptococ A?

Când streptococul din grupa A infectează un copil mai mic de 3 ani, semnele și simptomele tind să fie mai blânde decât la copiii mai mari.

Sugarii cu o infecție streptococică pot avea febră și mucus mai dens. Copiii cu vârsta mai mare de 3 ani pot avea simptome mai grave. De exemplu, pot avea dureri în gât roșie, o febră mare și pete albe de puroi pe amigdale.

Streptocoul A a făcut până acum 9 victime în Marea Britanie. O fetiță de 5 ani și-a pierdut viața din cauza unei infecții cu streptococ A, fiind al nouălea copil care a murit din cauza acestei boli, în Marea Britanie.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!