Sari la conținut

Lectie despre bani

Una dintre cele mai importante lectii pe care trebuie sa le dam copiilor nostri este lectia despre bani, intrucat o mare parte din comportamentul nostru zilnic este guvernat de catre acestia. Va voi arata o metoda inedita de a aborda problema, diferita de clasica pusculita purcelus. Avantajul ei este ca e mult mai interactiva si, prin urmare, mai distractiva.

 

Incepeti prin procurarea materialului, adica banii. Ii puteti printa in mai multe exemplare, pe hartie obisnuita. Puteti folosi pentru asta imaginile de aici.

 

Dupa aceea, posibilitatile sunt nenumarate. De exemplu, copiii iubesc sa mearga la cumparaturi, sa achizitioneze lucruri. Puteti improviza intr-o parte a casei un magazin in care sa puneti obiecte cat mai diferite - de la jucarii si haine pana la biscuitei si fructe. Fiecare obiect in parte trebuie sa aiba un pret pe care cel mic ar trebui sa-l plateasca din banii de hartie pe care ii are la dispozitie.

Incepeti prin a prezenta fiecare bacnota in parte. Le puteti insira in fata sa in ordinea marimii. Explicati cum mai multe bacnote mici fac cat una mare. Si vorbiti despre cum fiecare obiect are un anumit pret pe care trebuie sa-l platesti daca iti doresti sa ai lucrul respectiv. Este util si sa comparati banii de hartie cu cei reali, astfel incat sa inteleaga ca aceasta joaca este ceea ce faceti in general in viata de zi cu zi.

 

Acest joc nu trebuie lasat neaparat pentru perioada in care va stii sa citeasca cifre. Din contra, este o metoda prin care le poate invata. Secretul este sa tineti totul cat mai simplu.

De exemplu, preturile le puteti pune cu stickere. Si sa folositi culori pentru fiecare pret in parte. Chiar daca nu stie cifrele, cel mic va recunoaste culorile. Un mar poate costa 1 leu si sa fie verde, in timp ce o papusica poate costa 10 lei si sa fie rosie. Chiar daca folositi culori, scrieti si cifrele, astfel incat sa invete sa le foloseasca. Marcati si bacnotele cu fiecare culoare in parte.

Aveti incredere, isi vor da repede seama despre ce anume este vorba.

 

Dar o lectie la fel de importanta este si cum sa-si gestioneze banii.

Va invata sa ia decizii privind lucrurile pe care le vrea cu adevarat. Asa ca, ii puneti un cosulet la dispozitie, multe obiecte diferite si o cantitate de bani cu care nu poate cumpara tot. Veti vedea ca va incepe sa se gandeasca ce anume vrea cu adevarat, de ce anume are nevoie.

 

Urmatoarea lectie - cum sa faca anumite servicii pe care voi sa le platiti cu 'bani'. De exemplu, va poate face o limonada. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!