Sari la conținut

Mami, nu pot să respir pe nas! 5 metode care dau rezultate

Fără îndoială, unul dintre cele mai neplăcute simptome ale răcelii și gripei celui mic este nasul înfundat! Nu numai că acesta devine agitat și nervos din cauza imposibilității de a respira normal, ci are și probleme de a se odihni noaptea. Iar când copilul nu doarme noaptea, oare cine se poate odihni în casă?
 
Știm deja că în cazul infecțiilor virale nu avem prea multe de făcut în afara încercării de a ameliora simptomele și de a  lăsa organismul să lupte împotriva virusului.  Pe lângă scăderea temperaturii, prezentă de obicei în cazurile de infecții virale, ameliorarea respirației pe nas este în topul tratamentului simptomatic. 
 
Ce putem face?
 
Clasicele picături în nas sunt evitate astăzi de din ce în ce mai multe mămici care doresc să își trateze copilul cât mai natural. În acest caz, este bine să apelăm la câteva metode simple, dar care aplicate consecvent dau rezultate din cele mai bune. 
 
Eliminați mucozitățile cu ajutorul unei pompe nazale sau cu ajutorul batistei bebelușului (care merge cu succes și pentru copii de câțiva ani). În cazul în care este speriat de zgomotul produs  de aspirator, aspirați manual sau rezumați-vă la pompa nazală. 
 
 
Dacă copilul este îndeajuns de mare pentru a-și sufla nasul, învățați-l să facă acest lucru regulat și corect. Suflarea corectă a nasului se face suflând mai întâi o nară, apoi cealaltă, nu amândouă simultan. 
 
Hidratați-l constant pe cel mic. Hidratarea nu numai că va ajuta considerabil la controlarea temperaturilor mari, ci va duce și la fluidificarea mucozităților. Copilul își va putea sufla nasul cu ușurință, sau dumneavoastră veți putea folosi cu succes pompa nazală în cazul bebelușilor.
 
Hidratarea se poate face cu apă, sucuri naturale, soluții electrolitice, supe calde sau ceai. 
 
Umidificarea atmosferei este un alt mod de a-l ajuta pe cel mic să respire mai bine. Mai ales pe timpul iernii, căldura dată de calorifere duce la uscarea atmosferei și îngreunează respirația. Plasați în camera copilului un vas cu apă pe calorifer pentru a crește umiditatea din aer. 
 
De asemenea, dacă este îndeajuns de mare pentru a suporta, îi puteți face inhalații cu uleiuri volatile naturale. Atenție! Puneți doar câteva picături deoarece puteți obține un efect advers printr-o cantitate prea mare de uleiuri (pot usca mucoasa nazală). 
 
În timpul zilei copilul nu resimte atât de tare neplăcerile nasului înfundat, însă pe timpul nopții, acesta devine un obstacol de netrecut pentru un somn liniștit. Înainte de culcare puneți-i în nas câteva picături de soluție salină și puneți-i sub nări puțină gel balsamic bazat pe uleiuri volatile. 
 
În rest, încercați să eliminați din casă substanțele iritante cum ar fi fumul de țigară sau substanțele chimice de curățenie casnică. 
 
Vă dorim respirație ușoară și odihnă plăcută!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!